Ceaiuri calde pentru zile reci

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 09:38
4491 citiri
Ceaiuri calde pentru zile reci

Numarul bolnavilor cu infectii respiratorii acute este in crestere, dar asta nu trebuie sa fie un motiv sa te izolezi in casa crezand ca astfel vei fi ferit de raceala.

Iesi afara intre oameni, plimba-te chiar daca ninge, bate vantul si e tare frig, mergi la cursuri sau la serviciu, dar ia-ti si niste masuri de precautie: mai intai de toate, aprovizioneaza-te cu ceaiuri, absolut necesare in aceasta perioada si nu astepta sa te imbolnavesti ca sa bei ceai.

O cana de ceai cald, indulcit cu miere de albine si aromat cu zeama de lamaie e oricand si oriunde binevenita.

Intr-o zi rece de iarna, o ceasca de ceai verde e tot ce poate fi mai bun, cu conditia sa nu-l bei mai tarziu de ora 4 dupa amiaza. Ceaiul verde e una din cele mai populare bauturi din lume.

Puterea ceaiului verde sta in polifenolii pe care ii contine, in special cel numit epigalocatechin, un antioxidant extrem de puternic care, nu numai ca incetineste cresterea tumorilor, ci omoara si celulele cancerigene fara sa afecteze tesutul sanatos.

Ceaiul verde ajuta si la scaderea in greutate, intareste sistemul imunitar, reduce riscul aparitiei cancerului, scade nivelul colesterolului. In ciuda reclamei care i se face, mai mult in scop pur comercial, ceaiul verde nu se administreaza copiilor si femeilor insarcinate ori celor care alapteaza, din cauza cofeinei din compozitie.

O cana de ceai cald preparat din fructe de padure te revigoreaza, te incalzeste dupa un timp petrecut afara, in frigul iernii ori, din contra, te racoreste, iti da puterea sa suporti mai bine inca o zi fierbinte de vara, cand simti cum, sub puterea razelor de soare, te inmoi ca si asfaltul pe care-l calci.

Ceaiul de fructe de padure este excelent in orice anotimp si oferta este foarte variata. Fructele de padure, mai ales cele care cresc la inaltimi mari, au fost parca anume create atat ca hrana pentru locuitorii din zona, cat si pentru efectul lor terapeutic. Fructele din compozitia ceaiului sunt placute, ca aroma si gust, dar si benefice pentru intregul organism, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin.

Busuioc pentru un somn linistit

Proprietatile terapeutice ale busuiocului au fost cunoscute inca din antichitate. In medicina naturista, busuiocul este foarte apreciat pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Planta are actiune antibiotica, antimicrobiana, antiinflamatoare, antifungica, antitusiva si febrifuga.

De asemenea, busuiocul este relaxant al sistemului nervos, calmeaza migrenele, este eficient ca energizant psihic si regenerator al organismului in procesul de imbatranire. O ceasca de ceai de busuioc poate fi bauta seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit, sanatos, odihnitor, dar si preventiv, impotriva racelilor care bantuie in aceasta perioada extrem de rece.

Atentie! Plantele din care se prepara ceaiul nu se fierb. Se pun intr-un vas, se toarna apa fiarta peste plnta, se acopera vasul si se lasa 5, 10 minute la infuzat, apoi se strecoara si se bea cald, nu fierbinte, mai ales daca te doare gatul sau tusesti. Ceaiul fierbinte irita mai tare si lungeste perioada de vindecare. Pentru aroma se adauga zeama de lamaie, care musteste de vitamina C, extrem de benefica organismului in aceste zile reci de iarna.

Ceaiul se indulceste cu zahar sau miere de albine, de preferinta poliflora. Un amestec de zahar si miere de albine protejeaza inima, calmeaza, linisteste, creste rezistenta organismului. Ceaiul se bea incet, in timp de 10, 15 minute, cu inghitituri mici si rare. Nu este indicat sa se consume zilnic acelasi ceai, mai ales atunci cand se bea de placere sau preventiv, de aceea este indicat sa ai in casa mai multe feluri de ceai.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ceai beneficii sanatate, #remedii naturale ceai , #remedii naturale