Trifoiul alb calmeaza durerile de guta

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 11:29
18665 citiri
Trifoiul alb calmeaza durerile de guta

Trifoiul alb este o planta erbacee, numita, la romani, si iarba muncilor, poala alba sau trifoi mare alb. Are radacina verticala, adanc infipta in pamant, si tulpina culcata la sol. Frunzele, grupate cate trei, de unde si denumirea latina, Trifolium repens, sunt netede, usor zimtate si pe fata superioara au, adesea, o pata albicioasa ori liliachie, sub forma de V.

Florile albe sunt grupate cate 20 - 50, in inflorescente globulare. Trifoiul infloreste in perioada mai - octombrie. Florile de trifoi se usuca pe cale naturala, la soare, sau in locuri aerisite. Fructele sunt niste pastai mici, comprimate, in interior, cu cate trei - patru seminte ovale, galbene sau brun deschis.

In scop terapeutic se folosesc florile de la trifoiul care creste spontan, in locuri nepoluate, prin pasuni, fanete, buruienisuri, de la campie pana sus, in zona alpina. Pe vremuri, din florile uscate de trifoi se preparau ceaiuri impotriva durerilor de stomac. Planta intreaga era folosita impotriva leucoreei. Sub forma de decoct, planta se adauga in apa de baie a copiilor debili, sa se inzdraveneasca.

Bun in caz de astm, boli renale, colici, dar si raceala

Din florile uscate de trifoi alb se prepara un ceai care se recomanda in astm, boli renale, colici abdominale, diaree, dureri reumatice, guta, lombosciatica, mancarimi de piele, reumatism, spondiloza anchilozanta, tuse, urticarie, raceala, gripa.

De asemenea, trifoiul alb intra in compozitia unor amestecuri de plante care se folosesc in tratamentul bronstei sau a reumatismului, contribuind astfel la sporirea efectului celorlalte plante.

Ca planta de leac, trifoiul are efect antiinfectios, antitusiv, antimicotic, antiasmatic, antireumatic, antianemic, emolient, antiinflamator, diuretic, tonic, decongestiv. Se poate folosi si in caz de urticarie si alergii. Ceaiul de trifoi alb curata organismul de toxine, calmeaza durerile de guta si reumatism, vindeca infectiile si limiteaza crizele de astm.

Infuzia de trifoi alb se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste o lingurita de flori uscate. Se acopera vasul si amestecul se lasa la infuzat timp de 15 minute, dupa care se strecoara. In caz de raceala si gripa se pot bea doua - trei ceaiuri pe zi.

Decoctul din flori de trifoi alb se prepara punand o mana de planta uscata si maruntita la doi litri de apa. Amestecul se fierbe cinci minute, se strecoara si se foloseste in uz extern pentru spalaturi, bai de sezut, bai locale sau generale. Tot cu acest amestec se pot pune cataplasme calde pe locurile dureroase.

Sa avem sanatate!

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#trifoi alb sanatate, #trifoi alb infuzie, #ceaiuri antitusive, #ceai trifoi alb , #remedii naturale
Comentarii
Poza Don
Don
rank 1
pentru dureri de Salam, Copilul de Aur...