Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural din lume

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 14:16
17098 citiri
Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural din lume

Cand este vorba de raceli, gripe si viroze, medicina populara recomanda, inca din cele mai vechi timpuri, usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural care nu creaza dependenta si nu are reactii secundare. In prezenta substantelor naturale aflate in usturoi, germenii si microbii se arata cu adevarat neputinciosi.

Usturoiul combate infectiile, desfunda sinusurile, bronhiile si plamanii. Printre multele sale calitati, usturoiul a fost folosit si impotriva epilepsiei, reumatismului, arterosclerozei, isteriei, parazitilor intestinali, acneei, nivelului crescut al colesterolului.

Usturoiul contine alicina, enzime, proteine, minerale, vitaminele B si C, lipide, aminoacizi si uleiuri volatile. Proprietatile active ale usturoiului depind de un ulei esential, volatil, intepator, care se poate obtine rapid, prin distilare cu apa. Acest ulei este bogat in sulf, motiv pentru care si apare mirosul pregnant.

Usturoiul a fost cunoscut inca din antichitate. In Egiptul antic, constructorii de piramide isi pastrau sanatatea si puterea de munca mancand usturoi. Hipocrat, parintele medicinii moderne, folosea usturoiul pentru tratarea infectiilor, a ranilor si a bolilor intestinale.

In Evul Mediu, contra duhurilor rele si a vampirilor se lupta cu usturoi. In zilele noastre insa, proprietatile "magice" ale usturoiului au fost explicate de stiinta moderna, care a demonstrat ca aburii sulfurosi emanati de usturoi ucid bacteriile si virusurile, dezinfecteaza aerul si trupul.

Alicina, antibiotic si antifungic, cu efecte deosebite pentru sanatate, se produce cand cateii de usturoi sunt taiati sau zdrobiti. De aceea este recomandat ca usturoiul sa fie consumat crud, in stare naturala, asa cum ni-l ofera pamantul in care a fost semanat, si zdrobit in gura.

Cei care se tem de mirosul agresiv al usturoiului si, la nevoie, apeleaza la capsule cu usturoi, trebuie sa stie ca un produs prelucrat nu va mai fi niciodata natural, oricat ar fi de grozave reclamele care-l prezinta.

Studiile spun ca usturoiul, consumat zilnic, cam 5 grame, tine cancerul la distanta, stimuleaza sistemul imunitar, previne atacurile cardiace, echilibreaza tensiunea arteriala, reintinereste ficatul, lupta cu multe boli care afecteaza omul modern, cum ar fi insomnia, astmul, artrita, sinuzita, raceala si gripa.

Usturoiul, denumit stiintific Allium sativum, este un remediu miraculos, ieftin si, mai ales, accesibil saracilor care nu-si permit clinici scumpe din strainatate si nici medicamente la preturi ametitoare.

Suntem acum la schimbare de anotimp, perioada in care organismul trebuie sa se adapteze noilor conditii din sezonul rece. Usturoiul consumat zilnic poate ajuta oricui sa treaca sanatos peste zilele reci si ploiase care urmeaza sa se dezlantuie.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#usturoi sanatate, #usturoi imunitate, #usturoi raceli sezon, #usturoi proprietati , #remedii naturale