Cum poti sa eviti arsurile la stomac

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 19:26
11939 citiri
Cum poti sa eviti arsurile la stomac

Se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi o afectiune, astfel incat aceasta zicala e demna de luat in seama si de cei care se confrunta cu neplacerile provocate de arsurile la stomac ( popularele "arsuri din capul pieptului").

Daca arsurile la stomac au loc regulat, pe langa vizita la medic si un tratament adecvat, ar fi bines a iti revizuiesti si modul de viata. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii seama, asa cum sunt prezentate de Health.com.

1. Mananca putin si des

Probabil ca nu e prima data cand auzi acest sfat, iar respectarea lui reprezinta cea mai buna solutie in cazul arsurilor din capul pieptului. Aceste arsuri sunt consecinta unei tulburari a stomacului, denumita refluxul gastro-esofagian. In momentul in care exista o crestere a sucului gastric, acesta va urca din stomac in esofag si va determina aceste senzatii neplacute, de durere ascutita in zona sternului.

Se recomanda, de asemenea, ca in momentul in care iei masa, sa acorzi timp suficient digestiei si sa eviti sa mananci cu doua ore inainte de culcare.

2. Renunta la mancarurile care iti provoaca arsurile

Este foarte important sa te gandesti de doua ori la ce-ti pui in farfurie, deoarece exista anumite alimente care pot facilita aparitia refluxului gastro-esofagian.

Nu e nevoie sa tii o dieta in sensul strict al cuvantului, ci sa incerci sa reduci consumul de cofeina, ciocolata, prajelile, citricele, ceapa si rosiile.

3. Renunta la alcool

Alcoolul trebuie inlaturat, deoarece si acesta determina cresterea cantitatii de suc gastric. Studiile cercetatorilor au aratat ca persoanele ce consuma frecvent alcool sunt mult mai des afectate de arsurile la stomac, comparativ cu persoanele care nu sunt bautoare.

4. Nu purta haine stramte

Desi poate parea ciudat acest sfat, este pe deplin justificat. Atunci cand porti imbracaminte prea stramta, stomacul va fi supus unei presiuni fizice care ar putea impinge sucul gastric inspre esofag.

5. Dormi pe o perna usor inclinata

Somnul in pozitia corecta ajuta stomacul sa nu mai permita sucului gastric sa urce cu usurinta in esofag.

6. Renunta la fumat

Fumatul este un viciu ce afecteaza in multe feluri sanatatea unui om, iar in cazul arsurilor la stomac, nicotina are influenta asupra dispozitivului de inchidere situat intre esofag si stomac. Acest lucru permite ca acidul gastric sa ramana un timp indelungat in esofagul persoanelor afectate de boala refluxului gastro-esofagian.

#remedii arsuri stomac, #tratamente arsuri stomac , #remedii naturale
Comentarii
Poza Tamerlan
Tamerlan
rank 1