Cum sa previi caderea parului

Vineri, 31 August 2012, ora 19:12
6614 citiri
Cum sa previi caderea parului

Caderea parului in sine nu este o problema, ci un lucru natural. Ceea ce ingrijoreaza este atunci cand numarul firelor cazute creste alarmant, mai mult decat al celor care cresc.

Astfel, podoaba capilara incepe sa se rareasca. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni acest lucru, conform Prevention:

Nu iti incalzi parul prea mult

Fie ca este vorba despre apa fierbinte de la robinet, fierul de intins parul sau cel de ondulat, firele sunt mereu supuse la temperaturi inalte, fapt ce le deterioreaza si le face sa cada. In plus, incearca sa nu folosesti nici jumatate de tub de fixativ pe zi, caci asta este calea garantata catre calvitie.

Ai grija la dieta

Consuma alimente bogate in omega 3, precum somonul sau macroul, de minim 2-3 ori pe saptamana, iar peste salate presara cate o lingura de ulei ori seminte de in.

Ia vitamina C si fier

Caderea parului poate sa inceapa atunci cand numarul de hematii din sange scade, acestea fiind esentiale pentru sanatatea foliculilor. Consuma fructe, legume si carne rosie (pentru fier), iar daca analizele tot ies prost, ia suplimente.

Consulta arborele genealogic

Cea mai comuna cauza a pierderii parului este ereditatea. Daca parintii tai au avut aceasta problema, este foarte posibil sa o mostenesti. Totusi, cu suplimente pe baza de ulei de peste si in, vei putea sa previi macar niste reactii extreme.

#prevenire cadere par, #remedii cadere par, #alimente cadere par, #ingrijire par evitare cadere , #remedii naturale