Cum te ajuta urzicile sa ai un par bogat si frumos

Sambata, 12 Mai 2012, ora 19:19
48660 citiri
Cum te ajuta urzicile sa ai un par bogat si frumos
Foto: Arhiva

Caderea parului poate fi frustranta si jenanta, mai ales in cazul barbatilor care ajung sa aiba chelie la o varsta foarte frageda. Acest lucru poate fi cauzat de procesul natural de imbatranire, cauze ereditare, de medicamente, infectii sau stres.

Nu exista un tratament exact care sa impiedice chelirea, dar poti incerca sa scapi de problema caderii parului tinand cont de cateva sfaturi, aminteste Ezinearticles. In plus, acestea functioneaza si in cazul femeilor care isi doresc un par admirabil.

Urzica este o planta care a fost folosita de secole intregi pentru a trata diferite afectiuni, inclusiv astmul bronsic, infectiile renale, tusea, anemia si racelile. Radacinile de urizca si frunzele au fost utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, pentru a accelera vindecarea unor rani si pentru imbunatatirea digestiei.

Urzica detoxifica organismul si curata sangele

Urzica este folosita si impotriva caderii parului. Aceasta actioneaza ca un tonic asupra parului si stimuleaza cresterea acestuia.

In plus, planta ii reda luciul, stralucirea si frumusetea. Mai exact, urzica imbunatateste starea de sanatate a scalpului si intareste foliculii de par.

Mai mult, planta este perfecta si pentru cei ce nu reusesc sa scape sub nicio forma de matreata.

Urzica poate fi administrata pe plan intern sub forma de ceai, tinctura sau adaugata la salate si mancaruri.

Pentru aplicare pe plan extern poti alege sampon si balsam de urzica. Totusi, nu te astepta ca acestea sa fie o potiune magica si sa functioneze peste noapte. Este nevoie de un timp pentru ca efectele sa aiba loc.

De asemenea, nu uita ca urzica poate avea efecte adverse. Poate provoca urticarie, iritatie sau alergie in cazul persoanelor sensibile. Administrate pe plan intern, urzicile pot duce la disconfort gastric, arsuri, balonare si dificultate la urinare.

In plus, urzicile pot provoca retentie de apa, ceea ce le fac sa nu fie recomandate persoanelor care au probleme cu inima sau renale.

Femeile trebuie sa fie atente pentru ca aceasta planta poate duce la modificarea datei ciclului menstrual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#urzici ingrijire par, #urzici par sanatos, #urzici remediu natural , #remedii naturale