De ce este teiul o planta miraculoasa

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 08:42
23042 citiri
De ce este teiul o planta miraculoasa
Foto: gwydir.demon.co.uk

De cate ori ti s-a intamplat ca atunci cand esti racit, obosit sau nervos, cineva sa iti recomande ceai de tei? Asta se intampla pentru ca teiul este bun pentru aproape orice, de la raceala si dureri de cap, pana la insomnii.

Florile de tei au calitati tranchilizante si stimulatoare si sunt bune pentru dureri de cap, indigestie, diaree sau pentru momentele in care simti ca nervii iti sunt intinsi la maximum, arata Digherbs.

Planta este considerata a fi eficienta in tratarea epilepsiei, iar pentru asta este de ajuns ca persoana in cauza sa stea sub copac.

Ceaiul de tei te scapa de insomnie, elimina tensiunea si anxietatea, dar este bun si pentru ca reduce tensiunea musculara. Combinat cu soc, acesta este perfect pentru a scapa de raceli, tuse sau gripa.

De ce e bine sa bem ceai de tei

In plus, este bun si pentru a fi administrat copiilor mult prea agitati.

De asemenea, este eficient si pentru crampele menstruale, colici si crampe musculare. Datorita bioflavonoidelor din flori, acesta este relaxant si scade tensiunea arteriala.

Este recomandat persoanelor care sufera de arterioscleroza sau de boli cardiace coronariene. In mod extern, infuzia de flori de tei poate fi adaugata apei de baie pentru a te relaxa si a scapa de stres. Mai poate fi folosita ca infuzie pentru infectiile ochilor.

Atentie atunci cand il consumi pentru ca, desi nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, se spune ca utilizarea in exces cauzeaza probleme cu inima.

De cele mai multe ori teiul este consumat sub forma de ceai, insa la plafar se gaseste si sub forma de extract sau capsule.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#teiul de padure remediu, #tei padure ceai, #ceai tei remediu natural , #remedii naturale