Ziare.com

Descantecele populare, intre mit si beneficii reale

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 22:56

   

Descantecele populare, intre mit si beneficii reale
De-a lungul existentei sale, omul si-a cautat leacul impotriva bolilor care-l chinuiau nu numai in natura ci apeland si la alte forme de vindecare, cum ar fi descantecul, care se mai practica si azi, pe la tara, mai ales de catre femeile in varsta.

Sunt oameni care, si-n zilele noastre, in loc sa mearga la medic si sa dea bani pe medicamente, prefera descantecele, si culmea, unora le este chiar de folos, lucru care se poate explica usor.

Mai intai, este vorba de efectul placebo. Daca bolnavul este convins ca descantecul ii face bine, daca are incredere, chiar se intampla sa se faca bine.

Apoi, femeile care practica descantecele nu au scoala, multe dintre ele poate nici nu stiu sa citeasca, si totusi cunosc foarte bine plantele medicinale si stiu in ce boli se recomanda, au ceva cunostinte despre anatomia umana si cunosc bine tehnica masajului, toate invatate acasa, in familie, de la inaintasi.

Descantecul nu este smecherie si nici vrajitorie, nu are nimic de-a face cu cu ceea ce ne arata televiziunile ca practica femeile rrome, in anumite nopti, in locuri prestabilite, considerate de ele propice pentru facerea sau desfacerea de farmece.

Descantecul nu este nimic altceva decat medicina practica la inceputurile ei. Voi exemplifica cum asa si de ce uneori are chiar efecte de-a dreptul miraculoase pentru cei care nu cunosc nimic din tainele acestei practici.

Ca sa-si faca bine treaba, descantatoarea foloseste niste obiecte ajutatoare, precum apa, de regula neinceputa, adusa dimineata, inainte de rasaritul soarelui, carbuni aprinsi, plante medicinale, lumanari, icoane, tamaie, usturoi, busuioc, diferite obiecte de matal.

In timp ce maseaza bolnavul sau ii "trage" locul dureros, descantatoarea foloseste, pentru sonoritate si ritmicitate, niste "cuvinte magice", cel mai adesea neintelese de cei neavizati care cred ca ceea ce aud sunt, de fapt, formule vindecatoare care ascund in neintelesul lor puterile vindecatoare ale descantatoarei.

Dupa cum se vede, descantatoarea imbina perfect descantecul pe care-l spune soptit, ca pe o poezie, cu reflexoterapia, acel "tras" cum se numea candva, si fitoterapia, la nevoie, administrarea de plante medicinale.

De regula, in apa neinceputa descantatoarea stinge carbuni ori, se stie de mult timp ca utilizarea carbunelui ca remediu in terapia multor boli se bazeaza pe capacitatea acestuia de a absorbi toxinele din organism, ingerate voluntar ori involuntar, sau rezultate din chiar metabolismul organismului.

Pe langa descantecul miraculos si nu prea de-nteles, bolnavului i se da sa bea apa in care au fost stinsi carbunii de lemn. Cunoscand principala caracteristica a carbunelui, aceea de absorbant al toxinelor, starea de bine care apare imediat dupa terminarea descantecului este usor de explicat.

Se poate lesne intelege ca in practicarea descantecelor nu e nimic de neexplicat. Totul a fost descifrat, iar rezultatul depinde numai de puterea gandului celui care apeleaza la asemenea servicii.

La fel se intampla si cu medicii: crezi in ei, apelezi la serviciile lor. Nu crezi, dar totusi apelezi, serviciul medicilor nu se prea justifica. Puterea de vindecare este, de fapt, in capul fiecaruia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doamna Holotiuc...

...ceea ce scrieti e revoltator pentru oricine are un IQ peste 40. Apa neinceputa? Descantece? Efectul placebo? Mai aveti?
Si nu, nu la fel se intampla si cu medicii: spre deosebire de babele obosite care gem descantece, medicii AU STUDII. Ei cunosc atat fiziologia umana cat si simptomatologia bolilor, astfel incat ei TRATEAZA cu adevarat. Spre deosebire de reflexoterapia, descantologia sau ingerarea carbunelui (care, in afara de neutralizarea partiala a acidului gastric si o constipatie crancena nu are nici un alt efect).

 

Cea mai buna arma a duhurilor rele

Este sa ne faca sa credem ca nu exista.
Vrajitoria care este legatura cu duhurile necurate, este condamnata de Sf. Biserica.
"Vrajitoria este lucrarea ascunsa a diavolului sub diferite forme mai mult sau mai putin simple. Culmea vrajitoriei este atinsa prin spiritism (Lev. 19, 31; Deut. 14, 1; Apoc. 16, 14). Scriptura veche pedepsea cu moartea pe vrajitori (Ex. 22,18; Num. 23,25)."
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/vrajitoria-82085.html

 

Bun. Rectific

Traiasca descantecele.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor