Durerile de oase si alimentatia

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 14:48
12319 citiri
Durerile de oase si alimentatia

Daca suferi de dureri de oase si resimti perturbarile atmosferice mai intens, atunci legumele, fructele si pestele n-ar trebui sa-ti lipseasca din meniul zilnic, deoarece intaresc oasele si muschii si calmeaza durerile.

Potrivit oamenilor de stiinta, o dieta bogata in acizi grasi Omega 3 ajuta la scaderea inflamatiilor din organism asociate cu artrita. Asadar, cu cat este consumata o cantitate mai mare de peste, cu atat mai bine. Printre cele mai bune surse de Omega 3 se numara tonul, heringul, macroul si codul.

Uleiul de masline n-ar trebui sa lipseasca din dieta bolnavului de reumatism si nu numai. Uleiul de masline are darul de a calma durerile, de aceea se recomanda sa fie folosit in masaje ale locurilor dureroase sau cataplasme. Se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa trei, patru ore, dupa care frunzele se aplica in strat de cate trei, patru pe locul bolnav.

Varza, consumata zilnic, mai ales cruda, sub forma de salata, are darul de a bloca procesele inflamatorii. Taie marunt ceapa si varza si freaca-le cu un praf de sare. Adauga sare, ulei, otet de mere sau lamaie si niste morcov ras prin razatoarea mica si amesteca totul. Salata astfel preparata e buna cu carne, cartofi, tocanita.

Varza insa poate fi folosita in durerile reumatice sub forma de cataplasme in strat de cate trei, patru foi. Se trece cu sucitorul peste frunzele de varza, atat cat sa zemuiasca putin si frunzele incalzite la baia de aburi sau unse cu ulei de masline cald se aplica pe locul dureros si pot fi tinute toata noaptea.

Se stie ca nucile au in compozitia lor cupru, un oligoelement care are darul de a opri procesul inflamator din tesuturi si de a creste cantitatea de antioxidanti din cartilaje, in acest fel regenerandu-le. Se recomanda zilnic miez de nuca, atat cat incape intr-o mana, ca atare ori in amestec cu miere de albine.

La fel de eficient in lupta cu durerile reumatice este si uleiul de nuci, care poate fi folosit in salate si sosuri reci dar si in masaje locale. Inconvenientul este ca uleiul de nuca rancezeste foarte repede de aceea trebuie cumparat in cantitati mici si tinut la frigider in sticle de culoare inchisa.

Murele sunt o sursa naturala de acid salicilic, substanta activa care se gaseste in aspirina. O suta de grame de mure consumate zilnic, intaresc organismul si-l tin la distanta de racelile si gripele de sezon.

S-a descoperit, nu de mult, ca rosiile au puternice proprietati antiinflamatoare si asta deoarece in compozitia lor au licopen, flavonoide si carotenoide, antioxidanti extrem de puternici. Rosiile se recomanda sub forma de salata, sosuri reci sau puse in mancare. Intotdeauna, rosiile trebuie consumate cu putin ulei.

Fructele de sezon, mai ales strugurii si pepenii care se gasesc acum din belsug, nu ar trebui sa lipseasca din dieta bolnavului de rheumatism deoarece prin continutul bogat de apa pe care-l au, curata organismul de toxine, tinandu-l astfel departe de capriciile vremii.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ceaiuri antireumatismale, #ulei masline sanatate, #varza compozitie , #remedii naturale