Farmacia din casa: Ceapa

Duminica, 29 August 2010, ora 09:07
21963 citiri
Farmacia din casa: Ceapa

Se crede ca ceapa provine din regiunile de stepa din Asia Centrala si de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Ceapa, una din cele mai vechi plante de cultura, era cultivata ca planta medicinala, condiment si ca leguma.

In Europa, legionarii romani au fost acei care au contrubuit la raspandirea cepei. "cepula" in Europa centrala. In Evul Mediu, ceapa nu lipsea de pe masa locuitorilor Europei fiind folosita si ca amuleta contra pestei.

Nici astazi ceapa nu lipseste de la mesele noastre fiind folosita atat ca medicament cat si condiment.

Ceapa este un calmant puternic binecunoscut. Daca sunteti foarte agitate sau in pragul unei crize de nervi, zdrobiti o ceapa, duceti-o la nas si inspirati adanc de mai multe ori. Procedati la fel si noaptea daca nu puteti dormi. Veti avea un somn linistit, profound sin u va mai trebui sa numarati oi. Ceapa zdrobita poate fi folosita cu bune rezultate si atunci cand aveti nasul infundat.

Marii mancatori de ceapa, mai ales de ceapa cruda, sunt oameni sanatosi, puternici, de care gripa se atinge foarte rar si bolile infectioase ii ocolesc. Amintiti-va de bunicul care seara, inainte de a incepe sa manance, isi zdrobea cu pumnul, o ceapa de coltul mesei si povestea apoi cu voce tainica, joasa ca el n-a fost niciodata bolnav si veti intelege de ce oamenii de la tara sunt mai sanatosi si mai puternici decat cei de la oras care se tem de mirosul iute, intepator al cepei.

De mirosul neplacut al cepei se poate scapa repede zdrobind intre dinti un bob de cafea sau mestecand frunze de patrunjel.

Impotriva tusei si a astmului bronsic se face un decoct de ceapa in felul urmator: o lingura de ceapa tocata marunt se fierbe timp de 10 minute in 200 ml de apa. Se strecoara si se bea cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10, 15 minute, neindulcit sau indulcit cu o lingurita de miere de albine. Se beau una, doua cani pe zi.

Gustul nu-i placut, trebuie spus, dar rezultatele sunt miraculoase.

Pentru desfundarea cailor respiratorii, daca nu aveti altceva la indemana, zdrobiti dupa metoda bunicului, doua, trei cepe, si puneti-le la fiert cu tot cu coaja, in doi litri de apa. Dupa 15 minute, luati vasul de pe foc si faceti inhalatii.

Acoperiti-va capul cu un prosop mai mare sau un cearsaf si inspirati timp de cateva minute, aburii care se degaja din vas. Se recomanda ca acest procedeu sa fie folosit numai seara, inainte de culcare, pentru ca nu e bine de iesit din casa mai ales daca vremea e rece.

Vin din ceapa

Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat. Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile dupa care se filtreaza. Se iau cate trei linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi, fara absolut nici o problema.

O gustare... iute

... dar deliciosa si sanatoasa, recomandata pentru orice varsta.

Taiati o ceapa marunt, frecati-o cu un praf de sare si amestecati-o cu branza de vaci degresata. Se pune pe paine ca untul.

Pofta buna!

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca in cazul unui tratament medicamentos de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Credinta ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#remedii naturale ceapa, #tratamente naturiste ceapa , #remedii naturale