Farmacia din casa: Otetul detoxifica si creste rezistenta organismului

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 14:26
20115 citiri
Farmacia din casa: Otetul detoxifica si creste rezistenta organismului

Otetul sau acidul acetic este un lichid cu miros patrunzator si iritant, care ar trebui sa se gaseasca in fiecare casa, nu numai pentru ca este folosit la acrit salata, ci si pentru ca este un leac bun la toate, considerat inca din antichitate un panaceu.

Inca din cele mai indepartate timpuri, otetul a fost folosit, sub forma de comprese, impotriva febrei, la dezinfectarea ranilor, in combaterea ciclului menstrual abundent, in curele de detoxifiere.

Pentru ca Sarbatorile de iarna tocmai s-au terminat si vrei sa faci o curatenie generala in organism, iata ce recomanda medicina traditionala pentru detoxifiere. Timp de 14 zile, in fiecare dimineata, pe nemancate, incalzeste usor un pahar de apa plata sau de izvor, dar nu mai mult de temparatura corpului. Adauga in apa o lingurita de otet de mere si o lingurita de miere de albine. Amesteca, astfel incat mierea sa se topeasca, si bea.

Aceasta bautura agreabila, cu gust placut, usor intepator, curata intestinele, face bine digestiei, stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea eficienta a reziduurilor din organism, actionand exact ca o perie in interiorul unei sticle murdare.

Daca ai racit si febra persista, incearca frectiile cu otet. Si, pentru ca tot stai in pat, pune-ti o pereche de sosete imbibate in otet, peste care poti sa tragi alte sosete, uscate. Compresele cu apa calda si otet se pot pune pe cap sau pe piept. Acestea, care se pot aplica de mai multe ori pe zi, stimuleaza circulatia sangelui si micsoreaza caldura in exces a organismului.

Daca te doare in gat, gargara cu otet de mere te poate ajuta. Pune doua lingurite de otet intr-un pahar cu apa usor incalzita si fa gargara. Inghite, fara teama, ultima gura de amestec, cu care faci gargara. Daca durerea persista, se repeta gargara de mai multe ori pe zi.

Otetul din vin creste rezistenta organismului deoarece contine bioflavonoizi si vitamina C, care lupta cu infectiile bacteriene si virale, dar si cu cancerul. Consumat in salate, otetul din vin reduce riscul de formare a cheagurilor de sange in artere, imbunatatind astfel circulatia sangelui. S-a constatat, de asemenea, ca otetul scade colesterolul "rau" si, datorita acidului acetic, regleaza glicemia.

Otetul vindeca si cicatrizeaza ranile. Daca te-ai lovit si locul s-a invinetit, pune o compresa cu otet usor incalzit pe zona afectata sau maseaza locul cu otet din abundenta. Se va produce o irigare puternica a zonei afectate si vindecarea va fi mult mai rapida. Compresele cu otet au efect antiinflamator si dezinfectant.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#otet sanatate, #otet remediu natural, #otet raceala, #frectii raceala otet , #remedii naturale