Galbenelele trateaza bolile stomacului

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 11:09
30021 citiri
Galbenelele trateaza bolile stomacului

Le vezi peste tot, ca niste mici pete de lumina scapate de soare pe pamant, atat in flora spontana, cat si cultivate in gradina si, pentru cunoscatori, constituie o adevarata farmacie.

Galbenelel au proprietati astringente, emoliente, sedative, antiinflamatoare, decongestive, hemostatice si se recomanda in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree.

Infuzia de galbenele se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita sau un plic de planta. Se acopera vasul pentru cateva minute, apoi se strecoara, daca e nevoie, si se bea cald, de regula neindulcit, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10 - 15 minute.

La nevoie se pot bea doua - trei cani de ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Infuzia are actiune diuretica, antiinflamatoare, depurativa, usor laxativa si sudorifica, cicatrizeaza intern si mareste secretia de bila.

Extern, galbenelele se recomanda in caz de leucoree, trichomoniaza, acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancer al pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.

Infuzia de galbenele este un dezinfectant mult mai eficace decat cea de musetel. Pentru dureri in gat si in piept, se prepara o infuzie mai concentrata, din doua - trei lingurite de planta la 100 ml de apa fiarta. Dupa infuzare, cand ceaiul este cald, la temperatura corpului, se adauga un varf de lingurita de bicarbonat alimentar, se amesteca bine si se face gargara.

Ultima gura de ceai poate fi inghitita. In loc de bircarbonat, se poate folosi, cu aceleasi efecte benefice, o jumatate de lamaie stoarsa in infuzie sau un varf de lingurita de sare mare. Acelasi amestec poate fi folosit in caz de afte sau alte rani bucale, dar si pentru vindecarea mai rapida a ranilor provocate de extractia unei masele.

Perna din flori de galbenele se aplica pe abdomen impotriva durerilor provocate de ulcer, pe spate in caz de dureri de rinichi ori pe fata pentru revigorarea tenului. Se face din flori de galbenele proaspat culese si uscate la umbra timp de 24 de ore dupa care se pun intr-un saculet de panza. Daca ai galbenele in gradina, pe timpul cat sunt inflorite, poti schimba florile cat de des.

Baile de sezut se prepara din 30 de grame de galbenele, proaspat culese, si tinute in apa rece timp de 24 de ore, apoi se fierb zece minute in apa in care au stat, se filtreaza si se adauga in apa din cada. Baia dureaza 10, 15 minute si apa din cada nu trebuie sa depaseasca soldurile. Baile de sezut se recomanda impotriva bolilor de piele care se vindeca greu, in caz de leucoree si trichomoniaza.

Galbenelele, care pot fi vazute in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a cailor ferate si pe langa garduri, sunt si un adevarat barometru, de aceea se mai numesc si flori ale ploii. Daca dimineata, la ora 7, petalele florii sunt inchise, e semn ca-n ziua aceea va ploua, iar daca sunt deschise, vremea va fi frumoasa.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alifie galbenele, #tinctura galbenele, #infuzie galbenele uz extern, #pulbere galbenele , #remedii naturale