Hepatita, remedii naturiste

Joi, 11 Martie 2010, ora 08:18
10036 citiri
Hepatita, remedii naturiste
Foto: henriettesherbal.com

Hepatita este o inflamatie a ficatului si este rezultatul contactarii unui virus, consumului excesiv de alcool sau chiar a medicatiei excesive. Pe langa tratamentul conventional, care este de lunga durata, exista si alternative naturale pe care le poti incerca sub indrumarea medicului tau.

Pentru ca ficatul este unul dintre cele mai mari organe, micile inflamari de la nivelul sau au efecte puternice asupra starii de sanatate. Netratate, afectiunile ficatului pot degenera in ciroze, care pot fi fatale. Tratamentul naturist in acest caz influenteaza sistemul imunitar si controleaza evolutia virusului in organism, informeaza henriettesherbal.com.

Specialistii avertizeaza insa asupra stadiilor acute ale afectiunii, in care tratamentul naturist este ineficient. In acest caz, tratamentul medicamentos este cel mai recomandat, dar si dieta saraca in grasimi, bogata in legume si fructe proaspete, dar si limitarea stresului zilnic.

Prajelile vor fi si ele lasate deoparte, la fel carnea rosie si uleiurile vegetale. Este tolerat insa uleiul de masline, in cantiati mici, si sucul de lamaie folosit la gatirea ciorbelor, salatelor si chiar sosurilor.

Este benefica pentru dieta persoanelor care sufera de hepatita, in primele stadii ale afectiunii, planta armurariu. In Romania ea creste in zonele calde, in special in Dobrogea, iar in scopuri terapeutice sunt folosite semintele ei, bogate in silimarina (hepatoprotector).

Poti prepara un decoct din armurariu (prin fierberea la foc mic a semintelor plantei), iar produsul se bea de mai multe ori pe zi, pentru imbunatatirea functiilor ficatului.

Papadia este si ea eficienta in tratamentul hepatitei si se foloseste in acelasi fel. Este bogata in vitamina A, acid ascorbic, potasiu si calciu. Radacina papadiei poate fi uscata, prajita si servita in loc de cafeaua de dimineata, daca nu vrei sa optezi pentru decoct.

Anghinarea poate fi introdusa si ea in dieta persoanelor care sufera de hepatita. Este un bun tonic digestiv si hepatoprotector. Poti prepara un decoct doar din aceasta planta sau o poti combina cu papadia si armurariul.

Lemnul-dulce este un alt remediu naturist al hepatitei. Are proprietati antiulcer, antivirale, antiinflamatorii, expectorante si este hepatoprotector.

Pentru tratamentul impotriva hepatitei, se foloseste tot sub forma decoctului, dar pentru ca este foarte concentrat, specialistii americani au avertizat asupra folosirii sale pentru o perioada indelungata, pentru ca poate avea influente nocive asupra sanatatii. Consulta deci medicul tau naturist daca vrei sa optezi pentru acest tratament.

In medicina chineza, plantele folosite ca tratament naturist al hepatitei sunt ciuperca Ganoderma Lucidum, denumita si regele suprem al plantelor, si extractul de Wu Wei Zi, care pot fi achizitionate de la magazinele cu profil naturist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#hepatita remedii naturiste, #hepatita tratament plante, #tratament natural hepatita , #remedii naturale