Ierburi care-ti intaresc sistemul imunitar

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 23:07
5741 citiri
Ierburi care-ti intaresc sistemul imunitar

Sistemul imunitar este din ce in ce mai incercat, fiind atacat de virusuri, raceli si chiar infectii. Fie ca te imbolnavesti sau nu, depinde de cat de puternic este sistemul tau imunitar.

Daca vrei sa fii cat mai protejat de probleme in anotimpul rece, iata ce ierburi iti vin in ajutor, potrivit Livestrong:

Astragalus

Astragalus este o planta care a fost folosita de mii de ani, in multe culturi, pentru prevenirea diverselor probleme de sanatate. Conform Universitatii din Maryland, acesta se adapteaza nevoilor corpului in functie de problema care trebuie rezolvata, de la stres mental, pana la cel fizic.

Astragalus este bogat in antioxidanti si intareste sistemul imunitar prin imbunatatirea functiilor ficatului si prevenirea infectiilor respiratorii si a racelilor.

Un studiu de la Zhongshan School of Medicine, din China, din 2010, arata ca atunci cand soarecii cu sistemul imunitar infectat erau tratati cu extract de astragalus, rata lor de supravietuire crestea si functiile imunitare cresteau. Planta se gaseste in diverse forme, de la tincturi, pana la capsule si preparate topice.

Usturoiul

Usturoiul este folosit de cele mai multe ori ca ajutor in bucatarie, datorita savorii lui. Totusi, probabil mult mai importante sunt calitatile sale de intarire a sistemului imunitar. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa spun ca usturoiul stimuleaza productia celulelor imune si ajuta la eliberarea unor celule care omoara tumorile canceroase. Cel mai bine este sa fie folosit proaspat si crud, dar are efecte benefice si sub forma de pudra, granule si suplimente.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este mai laudat pe zi ce trece. Cercetatorii de la Laboratorul de imunologie Nutritionala de la Universitatea Tuft's din Boston au facut un studiu prin care arata ca aceasta planta are efecte benefice uluitoare asupra sistemului imunitar.

Ingredientul activ este epigalocatechina-3-galat, cunoscut si sub denumirea de EGCG. El este un antioxidant care protejeaza corpul de factorii nocivi, precum radicalii liberi, si previne inflamatiile.

Este bine sa bei in fiecare zi 2-3 cani de ceai verde.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#ierburi crestere sistem imunitar, #sistem imunitar puternic, #plante intarire sistem imunitar, #sistem imunitar solid ierburi , #remedii naturale