Ierburi stravechi bune pentru sanatate

Marti, 24 Mai 2011, ora 07:02
5031 citiri
Ierburi stravechi bune pentru sanatate

Companiile de produse farmaceutice sunt intr-o permanenta cautare a eficientei ierburilor cunoscute din cele mai vechi timpuri ca avand efecte tamaduitoare. Cel mai bun exemplu este aspirina, care a fost produsa din scoarta salciei.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite plante atunci cand vine vorba de tratatea diverselor afectiuni, oferite de Live Strong:

Aloe Vera

Aloe Vera face parte din numeroasa familie a aloei, care numara 400 de specii. Aceasta creste in climat cald, din Africa pana sudul Americii si al Europei. Universitatea din California, sectia Botanica, noteaza faptul ca numele vine probabil de la cuvantul din araba "alloh", care inseamna "substanta amara stralucitoare".

Gelul din frunzele acestei plante este folosit de secole intregi pentru vindecarea ranilor si a arsurilor, dar si ca laxativ.

S-a gasit chiar si un papirus egiptean datand din preajma anului 1550 i. Hr. care include sfaturi despre folosirea aloei.

Ginseng

Originar din China, ginsengul dateaza din primul secol dinainte de Hristos, potrivit datelor de la Universitatea Carbondale. Era considerat de mare pret de catre imparatii chinezi, fiind un tratament pentru aproape toate partile corpului.

Radacina sa are adesea forma unui om. Unele radacini pot avea o vechime si de 100 ani, cu cat sunt mai vechi, cu atat fiind considerate mai valoroase. Ginsengul a inceput sa fie cunoscut comercial de prin anii 1700, acum fiind folosit in curele de artrita, insomnie, dar si pentru a creste performantele sexuale.

Scoarta de salcie

Beneficiile scoartei de salcie au inceput sa fie cunoscute in jurul anului 400 i. Hr., in special nativilor din America de nord, Europa si Asia, fiind folosit ca analgezic si antiinflamator. Pacientii mestecau coaja pentru a scapa de durerile de cap, durerile menstruale si artrita. Era folosita si pentru a reduce febra.

Principalul ingredient din coaja de salcie este salicinul, de unde rezulta acidul acetilsalicilic, adica aspirina. Aceasta a fost inventata in anii 1800, potrivit Universitatii din Maryland. Scoarta de salcie contine si antioxidanti puternici si imbunatateste sistemul imunitar.

Papadia

Desi mai toata lumea o blameaza pentru ca strica gazonul, papadia a fost introdusa initial ca hrana pentru albine, dar este buna si pentru organismul uman. Are efecte diuretice si este folosita de diversi nutritionisti in probleme gastrointestinale, apendicita si pentru a creste cantitatea de lapte a tinerelor mame.

In Europa este folosita si pentru problemele pielii, ale ochilor si in cazul diabetului. Aduce beneficii si in cazul problemelor de rinichi.

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...