La ce e bun bicarbonatul de sodiu

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:35
47035 citiri
La ce e bun bicarbonatul de sodiu

Remediu stravachi, cunoscut la vremea ei si de strabunica, bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca fiind benefic in tratarea transpiratiei excesive, a arsurilor la stomac sau pentru albirea dintilor.

Bicarbonatul de sodiu se gaseste in comert, la alimentara sau farmacie, si este destul de ieftin, nu are efecte secundare si nu creaza obisnuinta. Se obtine in urma evaporarii apei din lacurile sarate. Este un produs biodegradabil si nu este toxic, este solubil in apa si usor abraziv.

Luat cu putina apa la temparatura camerei, bicarbonatul de sodiu calmeaza arsurile de la stomac. Trebuie insa folosit doar ocazional si cu multa prudenta.

Trateaza tusea si intoxicatiile

Amestecat cu putin lapte cald calmeaza tusea. Putin bicarbonat de sodiu dizolvat in apa poate fi extrem de util ca prim ajutor in caz de intoxicatii grave.

Pentru linistirea durerilor de gat se pune o lingurita de bicarbonat intr-o ceasca de ceai de galbenele, nu mai cald decat temparatura corpului, dar mai concentrat decat infuzia care se bea, se amesteca si se face gargara, de cateva ori pe zi. Ultima gura de amestec cu care se face gargara se poate bea.

Bicarbonatul de sodiu este util si in caz de rau de masina, avion si/sau vapor.

Folosit cu regularitate la spalarea dintilor, o data la zece zile si nu mai des, cristalele albe, cu proprietati usor abrazive ale bicarbonatului de sodiu, indeparteaza petele galbui de pe suprafata danturii si dau dintilor stralucire.

Spalaturile bucale cu bicarbonat de sodiu trateaza aftele. Gargara cu o solutie de bicarbonat de sodiu si apa prevene ranile bucale si respiratia urat mirositoare. Dizolva o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa la temperature camerei si fa gargara in fiecare zi pana simptomele dispar.

Bun si la igienizarea locuintei

Pentru ca obiectele de argint sa-si recapete stralucirea initiala, scufunda-le, pentru cateva minute, intr-o solutie concentrata de bicarbonat de sodiu si apa.

In timp, frigiderul poate capata un miros neplacut de la alimentele care au trecut pe acolo. Pentru indepartarea mirosului, asaza pe unul din rafturile sale, intr-un colt unde nu ajung alimentele, o ceasca de apa in care ai dizolvat bicarbonat de sodiu.

Ca sa indepartezi de pe maini mirosul neplacut de ceapa, usturoi, peste sau benzina, spala-te cu apa in care ai dizolvat putin bicarbonat.

Ca sa indepartezi petele de grasime arsa, ceai ori cafea de pe vasele de gatit, indiferent de materialele din care sunt facute, lasa-le la inmuiat in apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu si apoi foloseste detergentul clasic pentru vase, cu care le speli de obicei.

Ca sa igienizezi perfect obiectele sanitare din baie si bucatarie, curata-le cu bicarbonat de sodiu pur. Presara putin praf alb pe un burete, freaca obiectele timp de cateva secunde, apoi clateste-le cu apa calduta.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#bicarbonat sodiu intrebuintari, #bicarbonat sodiu beneficii, #bicarbonat sodiu albire dinti, #bicarbonat sodiu casa igienizare , #remedii naturale