Leacuri babesti sau medicamente de sinteza?

Joi, 05 Mai 2011, ora 15:15
8429 citiri
Leacuri babesti sau medicamente de sinteza?

In ultimii ani se constata, din ce in ce mai des, o intoarcere a omului modern spre natura si inspre darurile pe care aceasta le poate oferi in ceea ce priveste sanatatea. Si se intampla acest lucru pentru ca omul modern a aflat ca primele medicamente au fost plantele.

Retetele naturiste care ies astazi din memoria colectiva si apar in tot mai multe publicatii sunt rodul a zeci ori sute de generatii care le-au experimantat, le-au imbogatit ori simplificat, descoperindu-le numeroase valente terapeutice. Cercetatorii nu fac decat sa confirme ca plantele sunt utile in anumite boli datorita substantelor pe care le au in compozitie.

De asemenea, din compozitia multor medicamente fac parte plante despre care si omul de cu mii de ani in urma stia la ce ii sunt utile. Nu o data s-a afirmat ca omul needucat, incult apeleaza la leacuri babesti.

Trebuie spus ca astazi, cand mijloacele de informare sunt atat de multe si de variate, tocmai oamenii bine informati si documentati apeleaza la tratamentul naturist, si asta pentru ca leacurile din plante nu dau obisnuinta si nu au reactii adverse.

Este adevarat ca medicamentele de sinteza au reactii imediate, o durere poate sa dispara in 20 - 30 de minute dupa luarea unui calmant. Dar cu ce pret, mai ales ca medicamentele de sinteza nu sunt facute sa vindece, ci doar sa amelioreze, sa lungeasca boala ori s-o stagneze?

Ne putem lesne imagina ce pierderi uriase ar inregistra industria medicamentelor, cea mai dezvoltata din lume, daca s-ar scoate pe piata, sa spunem, medicamente care sa vindece complet hipertensiunea.

Niciun producator nu si-ar limita singur productia facand omenirii un dar asa de mare, dovada ca, inainte de toate, producerea medicamentelor este tratata ca o sursa de venituri imense si nu ca serviciu, ca un beneficiu adus omului care plateste.

Faptul ca exista alternativa, ceea ce-i confera omului de azi posibilitatea de a alege, de a hotari pentru sine este foarte bine in conditiile in care increderea in medici este destul de scazuta, costurile medicamentelor sunt extrem de mari si insusi actul medical in sine lasa foarte mult de dorit.

Chiar daca suntem dezamagiti de ceea ce inseamna actul medical in zilele noastre, o vizita la medicul de familie, din cand in cand, ca si un set de analize, anual, sunt absolut necesare, si asta tocmai pentru ca suntem oamenii acestor timpuri cand aerul este atat de poluat, alimentele incarcate de chimicale si stresul ne insoteste ca umbra, oriunde am fi si orice am face.

Numai asa putem afla ce e cu sanatatea noastra si ce procese, pe langa cele firesti, mai au loc in organismul nostru. In caz de nevoie insa, tratarea unei boli ramane la alegerea fiecaruia. Nimeni nu obliga la un anumit tratament si nu hotaraste in locul celui direct implicat.

Dar cei care nu cred in tratarea bolilor cu leacuri babesti, nici sa nu incerce decat daca ceva ori cineva ii convinge. Credinta intr-un leac naturist inseamna 50% vindecare. Omul credincios, rabdator, convins de eficienta unui leac, se insanatoseste si cu apa limpede sau isi trateaza boala despre care medicul curant i-a spus ca este incurabila, cu moare de varza.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#leacuri babesti, #leacuri babesti vs medicamente, #remedii naturale , #remedii naturale