Marea si virtutile ei terapeutice

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 17:00
6195 citiri
Marea si virtutile ei terapeutice

Dumnezeu ne-a binecuvantat tara cu munte si mare si intre munte si mare, campii intinse de nu le vezi capatul, si dealuri cat nu poti cuprinde cu vederea.

Avem o tara frumoasa cu locuri unice in lume unde sa ne petrecem vacanta, numai sa existe vointa, dorinta si bani. Incearca sa-ti alegi locul unde sa-ti petreci vacanta si in functie de afectiunile de care suferi.

Daca ai ales marea, in tara sau in strainatate, ca loc de relaxare si rasfat, si crezi ca acolo te vei simti cel mai confortabil, este bine sa nu vezi in litoral doar locul de unde revii acasa cu pielea aramie. Este recomandat ca pentru sanatatea ta, sa profiti cat mai mult de binefacerile terapeutice ale apei, nisipului, bailor de soare si plimbarilor matinale.

"Toata lumea este o farmacie" spunea Paracelsus cu sute de ani inaintea noastra. Intr-adevar, cura heliomarina, (prefixul "helio" se refera la soare, de la Helios, zeul Soarelui, la greci; deducem ca termenul "heliomarin" presupune asocierea soarelui cu apa de mare si intreg climatul marin, inclusiv curenti si aerosoli) constituie o adevarata farmacie cu un mare potential de a vindeca, atat fizic, cat si psihic.

Pe omul sanatos, climatul marin il face mai vioi si mai tonic, il ajuta sa se destreseze, il binedispune si-i aeriseste gandurile, ii stimuleaza intreg metabolismul, il caleste si-l pregateste pentru anotimpul rece, intarindu-i imunitatea.

Persoanele care sufera de hipotiroidie, insuficienta ovariana, reumatism, tuberculoza osoasa, boli de piele e bine sa-si petreaca vacanta la mare. Soarele marin contine o cantitate foarte mare de raze ultraviolete benefice organismului care, atent folosite ca durata si moment al zilei, previn osteoporoza, depresia, insomnia, meteosensibilitatea, atenueaza simptomele bolilor autoimune.

Aerul, incarcat cu ioni negativi si vapori de apa, contine sare, iod, brom. De aceea, aerosolii marini fac minuni in cazul bolilor respiratorii, iar plimbarile matinale, chiar inainte de rasaritul soarelui, trateaza rinitele, limpezesc plamanii, mintea si alunga angoasele.

Baia de nisip cald, recunoscuta ca terapie in Franta si Italia, combate retentia de apa din organism, atenueaza durerile reumatice, elimina toxinele si creste rezistenta la infectii. Daca alta data se considera o gluma proasta si era motiv de suparare cand cineva iti arunca nisip in cap sau pe corp, astazi, baile de nisip sunt recunoscute si chiar recomandate ca remediu terapeutic cu rezultate remarcabile in diferite afectiuni.

Apa de mare cu un continut bogat de saruri, forta valurilor in zilele cand marea este agitata, inotul, joaca in apa, simpla balaceala fortifica si calesc organismul, si au efecte benefice asupra tonusului muscular si a celui nervos.

Curele marine sunt indicate copiilor pentru vindecarea numeroaselor boli care-i afecteaza la categoria lor de varsta dar, mai ales, pentru prevenirea rahitismului, deoarece este stiuta si recunoscuta importanta expunerii la soare pentru sintetizarea vitaminei D, cea care fixeaza calciul in oase.

Cura heliomarina nu se recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune, tuberculoza, hipertiroidism si diferite boli endocrine, boli psihice si nervoase, insuficienta renala.

Sa avem sanatate!

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#marea tratamente naturiste, #aerul aerosoli, #apa mare tratare afectiuni, #bai de soare, #bai de nisip , #remedii naturale