Paducelul trateaza afectiunile inimii

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 22:03
13934 citiri
Paducelul trateaza afectiunile inimii

Cunoscut din vremuri stravechi pentru efectele sale terapeutice, paducelul creste sub forma de arbust spinos, prin cranguri sau la marginea padurilor de foioase, a livezilor si pasunilor.

Mai este cunoscut si sub denumirile de gherghinar si planta inimii pentru calitatile sale deosebite in tratarea afectiunilor cardiace. In scop terapeutic se folosesc mugurii, florile, frunzele si fructele, fie uscate, fie sub forma de pulbere.

Fructele se culeg in septembrie, octombrie, dupa ce pica bruma, si se usuca la caldura si lumina. Au in compozitia lor flavonoide, niste pigmenti care protejeaza inima, acizi si uleiuri esentiale, tanin, zaharuri, vitaminele C si B.

Preparatele din paducel au actiune vasodilatatoare, calmanta si sedativa si se folosesc in toate formele de afectiuni cardiace: aritmii, palpitatii, insuficienta coronariana, angina pectorala, nevroza cardiaca, hiper si hipotensiune, ateroscleroza.

Paducelul se administreaza sub forma de ceai, pulbere si tinctura. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa fierbinte. Vasul acoperit se lasa 15 minute la infuzat, dupa care se strecoara. Se pot bea doua cani de ceai pe zi. Planta nu se fierbe. Infuzia de paducel inlatura migrena, echilibreaza tensiunea arteriala, trateaza si vindeca angina pectorala, combate insomnia.

Si copiii de varsta scolara pot bea cate o cana de ceai pe zi. Paducelul il ajuta pe copil sa se concentreze mai bine asupra a ceea ce are de invatat, face bine celor care sufera de panica si tristete, ii ajuta pe copiii neprietenosi si retrasi.

Pulbere, tinctura, ceai

Pulberea se obtine din fructe bine uscate, macinate in rasnita electrica de cafea. Se macina atata pulbere cat se consuma in 14 zile deoarece dupa aceasta perioada, planta isi pierde principiile active. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane bine inchise. La nevoie, se administreaza de doua ori pe zi cate o lingurita de pulbere.

Tinctura de paducel se prepara punand intr-un borcan flori si frunze de paducel, proaspat adunate si taiate marunt, peste care se toarna alcool alimentar, tuica de casa sau vodca. Se lasa la macerat trei, patru saptamani, la loc luminos, scuturandu-se zilnic. Se strecoara si se toarna in sticle de culoare inchisa, care se pastreaza la rece, cel mai bine la frigider. Tinctura combate palpitatiile si tahicardia si echilibreaza tensiunea. Se iau cate 30 de picaturi, diluate in ceai, de trei ori pe zi.

Ca leac impotriva insomniei, seara, inainte de culcare, se recomanda o cana de ceai de paducel sau 10, 15 picaturi de tinctura, diluate in ceai sau apa. Tinctura se foloseste timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Remediile pe baza de paducel pot fi utilizate si extern. Specialistii spun ca baile cu paducel intaresc inima. In doi litri de apa se fierb fructe si grunze de paducel. Dupa ce se strecoara, compozitia se varsa in cada, in apa de baie. Substantele naturale din compozitia paducelului patrund in piele si regleaza bataile inimii si circulatia sangelui.

Compresele cu decoct de paducel sunt eficiente in tratarea bataturilor. Decoctul se prepara din frunze si fructe de paducel fierte un sfert de ora la foc mic.

Sa avem sanatate!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#paducel tratament naturist, #paducel calmant, #paducel scade tensiunea, #paducel remediu inima , #remedii naturale