Papadia trateaza bila si bolile ficatului

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:12
21364 citiri
Papadia trateaza bila si bolile ficatului

Substantele amare din compozitia papadiei sunt binefacatoare, de mare ajutor, mai ales pentru sistemul digestiv. Vitaminele si mineralele o recomanda in numeroase afectiuni.

Astfel, papadia detoxifica ficatul si rinichii, iar persoanele supraponderale si obeze o pot folosi in curele de slabire. Are, de asemenea, actiune diuretica, sporind eliminarea toxinelor din corp si, in felul acesta, ajuta indirect la tratarea si vindecarea unor boli de piele, a gutei si reumatismului, aterosclerozei, varicelor.

Imediat ce se topeste zapada, papadia apare peste tot, pe unde nici nu te astepti, pentru ca nu este pretentioasa si nu are nevoie sa fie ingrijita de om, desi este inzestrata cu calitati terapeutice extrem de utile pe care foarte multi nici nu le banuiesc atunci cand o smulg cu ciuda de pe straturile cu verdeata sau rondurile de flori.

Creste pe marginea drumurilor si pe malul apelor, prin pasuni si fanete, la campie si la deal, pana sus, in zona subalpina.

In scopuri medicinale, de la papadie se folosesc frunzele, care se recolteaza in martie si aprilie, inainte de inflorire, cat sunt inca foarte tinere, planta intreaga, care se recolteaza, prin smulgere, tot in aceeasi perioada, si radacinile, din iulie pana toamna tarziu.

Papadia creste pofta de mancare, combate constipatia, trateaza anemia si astenia de primavera, elimina excesul de grasime din organism, curata sangele si regleaza circulatia sangvina. Sucul proaspat sau salata din tije de papadie ar trebui consumat zilnic, acum, cand planta este foarte tanara.

O cura cu papadie proaspata detoxifica si regenereaza ficatul. De asemenea, stimuleaza secretia biliara si este un excelent drenor, favorizand eliminarea acesteia.

Papadia, aceasta planta atat de modesta si de neglijata de suferinzi, din nestiinta, iti poate fi de mare ajutor in caz de litiaza biliara si chiar poti scapa de pietre cu ajutorul ei. Se recomanda infuzia de papadie, dar si planta proaspata, sub forma de suc ori in salata.

Ceaiul de papadie purifica organismul, stimuleaza ficatul si rinichii, este util in curele de slabire. Toarna 200 ml de apa fierbinte peste doua linguri de planta uscata si maruntita si mai da un clocot. Inchide focul si lasa amestecul sa se infuzeze timp de 15 minute.

O cura cu ceai de papadie dureaza pana la sase saptamani, cu efecte excelente pentru organism. Ceaiul este indicat obezilor si supraponderalilor care vor sa slabeasca, in normalizarea circulatiei sangelui, in tratamentul hipertensiunii arteriale, insuficientei cardiace. La fel de eficient este ceaiul de papadie si in caz de guta, reumatism ori retentie urinara.

Salata din frunze proaspete de papadie se consuma de doua-trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Frunzele se spala bine, se taie marunt, se amesteca cu marar si patrunjel, se adauga ulei de masline si otet de mere sau zeama de lamaie. Specialistii recomanda si diabeticilor sa consume tije ori salata, corelata cu alimentatia adecvata, deoarece papadia, prin compozitia pe care o are, amelioreaza diabetul.

Adunati papadie numai din zonele nepoluate, indepartate de oras si nefrecventate de caini.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#papadia detoxifiant, #ceai hepatic papadie, #salata papadie, #papadie reumatism , #remedii naturale