Plante pentru o digestie usoara

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 13:09
7800 citiri
Plante pentru o digestie usoara

Mai ales la Sarbatori, romanului ii place sa manance mult si de la lacomie si exces se ajunge la tulburari digestive si uneori chiar si prin cabinetele spitalului de urgenta.

Mananca ponderat, nu fi lacom, nu te grabi sa consumi tot ce ai pregatit intr-o singura zi. Daca ai respectat perioada postului, ajuta organismul sa se readapteze incet la produsele de origine animala. Pentru orice eventualitate e bine sa ai in casa cateva plante de-ale noastre, romanesti, care-ti pot fi de un real folos.

Coaja de stejar te poate ajuta in caz de diaree, care poate fi provocata de bacteriile prezente intr-un aliment, intoleranta la un anumit aliment, dar si de o raceala la burta.

Din doua lingurite de coaja de stejar se prepara un decoct care reduce din crampele intestinale si simptomele specifice cauzate de amestecul alimentelor. Se beau doua cani de ceai nendulcit, intre mese.

Volbura sau rochita randunicii, o planta cu efect laxativ, se recomanda in caz de constipatie care se poate intampla, mai ales, din cauza alimentelor grase. Peste doua lingurite de planta uscata si maruntita se toarna o cana de apa fierbinte, se lasa cateva minute la infuzat si se bea dimineata, pe stomacul gol, indulcit cu miere de albine.

La fel de recomandat, in costipatie, este si ceaiul verde, cu recomandarea de a nu-l bea mai tarziu de ora 4 dupa amiaza deoarece produce insomnie.

Papadia, aceasta planta plina de tupeu care apare pe unde nici nu te astepti, de cum se topeste zapada pana toamna tarziu, are o multime de calitati, pacat ca nu are gura sa si le prezinte singura, pentru ca specialistii si comerciantii au interes sa vanda plantele straine.

Papadia contine taraxacina, care nu este nimic altceva decat un ingredient extrem de valoros in tratarea bolilor digestive. In plus, planta mai contine proteine, glucide, vitaminele A, B, C si D.

Ceaiul din papadie, frunze, flori si radacina, creste secretia digestiva si activeaza procesul de extragere a principiilor active din alimente. De asemenea, scade colesterolul "rau" din sange.

Ca sa prepari ceai de papadie, toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, lasa amestecul la infuzat zece minute, apoi strecoara sib ea ceaiul dupa mesele principale ale zilei.

Dincolo de plante si medicamente, cel mai indicat e sa fii ponderat, sa nu faci excese, daunatoare in orice situatie, nu numai la masa. Tine cont ca, de la Craciun si pana la Sfantul Ion avem Sarbatori de care sa te bucuri fiind sanatos.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#plante digestie usoara, #remedii naturale digestie , #remedii naturale