Prafurile din bucatarie, medicamente si produse naturale pentru frumusete

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 14:21
5996 citiri
Prafurile din bucatarie, medicamente si produse naturale pentru frumusete

Sarea si bicarbonatul alimentar nu pot sa lipseasca din nicio bucatarie. Sarea da gust mancarii si bicarbonatul fragezeste aluaturile. Ambele sunt ieftine si usor de gasit, avand insa multiple intrebuintari.

Sarea este acel ceva pe care nu-l vedem in farfurie, nu-l putem da deoparte, cum fac cei mici cu morcovul si patrunjelul, dar pe care il simtim, mai ales atunci cand lipseste. Sarea este condimentul cel mai folosit in lume, dand gust mancarii.

Consumata in doze mici, sarea nu face rau, din contra, este un bun stimulent, dand o stare de spirit optimista si o senzatie de caldura placuta, ca si piperul ori hreanul.

Dar, unele persoane suferinde e absolut necesar sa respecte sfatul medicului in privinta consumului de sare. E vorba aici despre persoanele care sufera de boli de rinichi, reumatism sau guta.

Sarea, ca medicament

De-a lungul timpului, insa, sarea s-a dovedit a fi si un medicament de nadejde in multe afectiuni. Astfel, si-a dovedit utilitatea in cazul persoanelor cu tensiunea mica, in intoxicatii, voluntare sau involuntare, in raceala, dureri reumatice, extrem de chinuitoare in anotimpul rece.

Daca vrei dinti albi si gingii puternice, spala-te pe dinti cu sare de doua - trei ori pe saptamana. Inainte de a-ti curata unghiile, tine-le cateva minute in apa calda cu sare. Nu numai ca se vor curata fara efort, dar vor deveni mai puternice, se vor intari si nu se vor mai rupe usor.

Ca medicament sau produs cosmetic natural foloseste numai sare mare, grunjoasa, din cea folosita de gospodine toamna, la muraturi. Nu te gandi ca sarea de mare este mai buna, are exact aceeasi compozitie ca si sarea de bucatarie, doar ca e mai scumpa.

Bicarbonatul de sodiu netezeste pielea si te scapa de bataturi

Bicarbonatul alimentar, praful acela alb, folosit de gospodine la prajituri, mai este bun la albit dintii, deci ca produs cosmetic, pentru calmarea arsurilor la stomac sau gargara, in caz de dureri de gat, dar si pentru igienizarea casei.

Tine picioarele obosite in apa calda in care ai dizolvat cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Nu numai ca te vei simti indata mai bine, dar dupa o asemenea baie pielea ramane mai neteda si catifelata si scapi de bataturi usor, fara vreun efort. In plus, daca ai vreo eczema, amestecul de apa cu bicarbonat te scapa de mancarime.

Bacteriile din cavitatea orala dispar in urma clatirii gurii cu o cana de apa, la temperatura corpului, in care ai dizolvat o lingurita de bicarbonat. Cu acelasi amestec scapi si de mirosul neplacut al gurii, helana, cum i se mai spune.

Folosit cu regularitate la spalarea dintilor, bicarbonatul de sodiu indeparteaza petele galbui de pe suprafata danturii si da dintilor stralucire marmoreana.

Sa avem sanatate!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#sare beneficii pentru sanatate, #sarea medicament naturist, #bicarbonat sanatate, #bicarbonat medicament, #bicarbonat gargara, #bicarbonat dinti , #remedii naturale