Pulberi tamaduitoare din plante medicinale - cum se prepara si se pastreaza

Joi, 17 Mai 2012, ora 11:21
10995 citiri
Pulberi tamaduitoare din plante medicinale - cum se prepara si se pastreaza

Ca si plantele medicinale din care provin, pulberile ascund in ele o puternica forta tamaduitoare. Pulberile se pot prepara acasa din cele mai cunoscute plante medicinale, fiind astfel sigur ca tratamentul pe care-l faci este cel indicat.

Ca sa prepari o pulbere utila in tratamentele naturiste, plantele trebuie alese cu grija si, pentru un maxim de eficienta, trebuie recoltate exact la momentul potrivit, din zone nepoluate, departe de asezarile omenesti, de unde nu se aude caine latrand. Odata culese, plantele se spala, se maruntesc si se usuca in strat subtire, departe de soare, in locuri bine aerisite.

Plantele sunt bine uscate atunci cand se rup cu un mic zgomot. Este recomandat sa se pastreze in pungi de hartie sau saculeti de panza, in locuri uscate, bine aerisite si intunecoase.

Ca sa obtii pulbere, ai nevoie de un mojar sau, cel mai comod, de o rasnita electrica de cafea in care se pun plantele medicinale maruntite. Dupa macinare, planta se cerne printr-o sita fina si ce ramane se rasneste din nou. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane de sticla, inchise ermetic.

Pulberea este foarte sensibila si isi pierde repede din calitatile terapeutice ale plantei din care provine. De aceea este bine sa se macine atat cat se consuma in doua saptamani, perioada dupa care pulberea isi pierde mult din puterea curativa luata de la planta din care provine.

Cum se administreaza

De regula, pulberea trebuie administrata inainte de masa, cu o jumatate de ora, sau la doua ore dupa masa, ca sa se evite situatia in care ar putea sa interfereze cu alimentele in stomac, ceea ce ar anula efectul terapeutic al plantei din care provine. Exceptie fac insa anumite plante aromatice, care se recomanda a fi administrate imediat dupa masa pentru a accelera digestia, pentru a preveni balonarea si spasmele digestive.

La tratamentul cu pulberi din plante medicinale apeleaza suferinzii care, din diferite motive, nu pot consuma alcool nici macar cu picatura.

Cercetari recente au dovedit ca nu exista boala care sa nu poata fi ameliorata si tratata cu pulberi din plante. Bolile vechi, cronice, afectiunile metabolice si cele degenerative, cancerul, precum si bolile de inima se trateaza foarte bine cu pulbere de plante, in astfel de situatii tratamentul putand sa dureze sase - sapte luni, timp in care simptomele bolii se pot diminua sau chiar pot disparea.

Durata unei cure cu pulbere de plante este de una - doua luni. Ca sa fie mai usor administrata, mai ales in cazul copiilor, pulberea poate fi amestecata cu miere de albine.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#pulberi plante medicinale, #pulberi radacina plante, #pulberi plante administrare, #pulberi plante pastrare , #remedii naturale