Remedii care merita o incercare

Luni, 16 Mai 2011, ora 12:07
3648 citiri
Remedii care merita o incercare

Domeniul remediilor este unul destul de vast, de-a lungul secolelor aparand sfaturi peste sfaturi in legatura cu diverse afectiuni sau neplaceri.

Cele enuntate mai jos pot parea inedite, chiar ciudate, dar nu fac rau si merita sa le incerci, conform Reader's Digest.

1. Terapie cu cristale pentru memorie

Aceasta terapie alternativa este folosita de mii de ani, ajutand atat la vindecarea unor afectiuni, cat si la imbunatatirea functiilor organismului, principiul de baza fiind reechilibrarea energiei. Ametistul, spre exemplu, te ajuta sa ai o memorie mai buna daca il porti cu tine oriunde ai merge.

2. Caprifoi pentru pistrui si pete de varsta

Pune o mana de frunze si flori de caprifoi intr-un recipient cu apa si lasa-le asa o noapte. Da-ti apoi pe fata, gat, decolteu sau maini cu acea apa si vei vedea o estompare a pistruilor si petelor de varsta.

3. Miere pentru febra de fan

Mierea produsa local, pe o raza de aproximativ 40 de kilometri din jurul casei tale, poate contine polen de la plantele care iti provoaca alergiile (febra de fan se numeste stiintific rinita alergica). Astfel, daca mananci o lingura cu miere in fiecare zi, in sezonul rece, simptomele alergiei pot fi ameliorate. (Atentie: mierea nu se da copiilor care au sub un an).

4. Suc de rosii pentru indepartarea mirosurilor neplacute ale pielii

Un vechi remediu in acest sens spune sa adaugi 2-3 cesti de suc de rosii in apa din cada si sa stai in acea solutie 15 minute. Eficienta acestuia nu a fost verificata, insa, din moment ce este folosit inclusiv pentru a indeparta mirosul neplacut al cainilor, trebuie sa exista ceva adevar.

5. Otet de mere si paine pentru bataturi

Inmoaie o jumatate de felie de paine veche in otet de mere. Pune o bucata din aceasta pe batatura si fixeaz-o cu banda adeziva. Acopera apoi zona cu o folie si trage o soseta de bumbac peste. Pana dimineata s-ar putea sa nu te mai deranjeze batatura.

6. Sosete ude pentru febra

Fa o baie fierbinte la picioare, uda apoi o pereche de sosete cu apa rece, stoarce-le si inainte de culcare ia-le in picioare. Peste ele trage alta pereche uscata din lana. Pana dimineata, cele ude ar trebui sa fie uscate, iar tu ar trebui sa te simti mai bine, deoarece remediul ajuta la imbunatatirea circulatiei.

7. Joaca pentru sughit

Atunci cand nu scapi de sughit, un remediu eficient este sa pacalesti creierul preocupandu-l cu altceva, cum ar fi un joc: pune un creion intre degetul mare de la un picior si urmatorul deget, iar apoi incearca sa il transferi intre aceleasi degete la celalalt picior, fara ca acesta sa atinga podeaua.

8. Coji de castane pentru laringita

Ideea este sa mesteci cojile ca si cum ai mesteca guma. Un studiu din 2007 a scos la iveala faptul ca acestea sunt bogate in antioxidanti si de aceea ajuta la ameliorarea laringitei.

9. Supa de floricele de porumb pentru greata

Pune cateva floricele de porumb intr-un bol si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le asa timp de 15 minute si apoi ia cate o lingura din acest preparat la fiecare 15 minute pentru a ameliora greata.

10. Presarea unor puncte pentru descongestionarea cailor nazale

Foloseste degetul mare si degetul aratator de la mana stanga pentru a apasa de-o parte si de alta a nasului, in zona cea mai apropiata de ochi. Cu mana cealalta apasa muschii din zona gatului, situati de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Tine apasat in cele patru puncte timp de un minut.

11. Otet de mere pe picioare pentru dureri de stomac

Desi nu exista niciun studiu care sa sustina acest remediu, merita incercat, avand in vedere ca nu face rau. Dimineata, inainte sa te incalti, tamponeaza-ti talpile cu otet de mere. Repeta procedeul si seara si s-ar putea ca durerile de stomac sa fie ameliorate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#remedii diverse, #remedii naturale, #remedii ciudate, #remedii popoare, #remedii mapamond , #remedii naturale