Remedii la indemana pentru neplacerile de zi cu zi

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 23:45
5396 citiri
Remedii la indemana pentru neplacerile de zi cu zi

Pentru ca nu esti un robot (pana si masinariile mai au probleme din cand in cand), e absolut normal ca organismul tau sa cedeze pe alocuri. Te poti trezi cu o durere in gat acuta, chiar inainte de un speech pe care il pregatesti de doua luni, sau cu o indigestie chiar inainte de intalnire.

De cele mai multe ori nici nu e nevoie de medic; remediile sunt chiar la indemana, doar sa stii sa le folosesti. Prevention.com iti ofera un mic ghid al remediilor care sa te ajute sa treci peste neplacerile de zi cu zi.

Inlatura greata

Ghimbirul iti poate lua greata cu mana, daca faci o infuzie, iar apoi il indepartezi, apa rezultata punand-o la congelator. Te poti delecta ziua intreaga cu cubuletele astfel rezultate, disparitia starii de rau fiind garantata.

Ghimbirul este eficient chiar si in greturile matinale din timpul sarcinii sau dupa o interventie chirurgicala.

Inabusa sughitul

Mesteca 1 sau 2 lingurite de zahar. Granulele uscate actioneaza asupra nervilor iritati care cauzeaza spasmele diafragmei. Si sarea poate fi eficienta, dar zaharul e, totusi, de preferat, datorita gustului.

Gat inflamat

Fa gargara de doua ori pe zi, timp de trei zile, cu o solutie obtinuta din 6 catei de usturoi zdrobiti si apa calduta. Studiile au aratat ca usturoiul proaspat are proprietati antimicrobiene, in stare sa anihileze bacteriile care cauzeaza durerea.

Scapa de tuse

Apeleaza cu incredere la una sau doua patratele de ciocolata neagra. Un compus din aceasta este mai eficient decat codeina. In plus, nu vei avea parte de efectele secundare obisnuite in cazul siropului de tuse, cum ar fi somnolenta sau constipatia.

In cazul in care tusea te chinuie si te tine treaz noaptea, ia doua lingurite de miere (cu mentiunea ca aceasta nu trebuie administrata copiilor mai mici de un an). Studiile au aratat ca mierea functioneaza mai bine decat orice sirop de tuse.

Redu febra

Bea ceai de tei, pentru ca acesta stimuleaza hipotalamusul sa controleze temperatura si dilateaza vasele de sange, inducand transpiratia. Trei sau patru cesti de ceai de tei ar trebui sa fie suficiente. Daca efectul nu este cel asteptat dupa o zi, apeleaza la un medic.

In cazul in care ai peste 38 de grade, fa o baie calduta, care iti va cobori temperatura pana la cea a apei. Bea ceai de tei apoi, pentru ca temperatura sa continue sa coboare.

In caz de arsura

Daca te-ai ars, aplica gel de aloe pe rana (daca ai o planta de aloe in casa e si mai bine). Gelul antiinflamator va crea o a doua piele care te va proteja de aer, care irita terminatiile nervoase expuse.

Inlatura mirosul picioarelor

Tine-ti picioarele intr-un lighean in care ai turnat o parte otet si doua parti apa, pentru a scapa de bacterii.

Poti, la fel de bine, sa iti speli picioarele in ceai negru, avand grija sa nu te zgarcesti cu plicurile de ceai, o data pe zi. Tine-ti picioarele in acest lichid timp de 30 de minute, bineinteles dupa ce l-ai lasat sa se raceasca.

Vei vedea rezultatele in cateva zile, maximum o saptamana. Singura mentiune ar fi ca ambele tratamente pot fi aplicate doar daca nu ai nicio leziune la nivelul talpilor.

Pentru respiratie

Fa gargara cu o ceasca de suc de lamaie pentru a anihila bacteriile vinovate de miros. Bea apoi niste iaurt neindulcit, care contine bacterii benefice. Combinatia lamaie-iaurt neutralizeaza instantaneu mirosurile si dureaza 12 pana la 24 de ore.

Buze crapate

Uleiul de masline are proprietati antiinflamatoare, fiind si un bun antioxidant si hidratant. Foloseste-l de doua sau trei ori pe zi. Buzele tale se vor simti instantaneu mai bine, dar va dura cateva zile pana cand vor incepe sa vindece.

Testele pe cobai au aratat ca uleiul de masline extra virgin, aplicat pe piele dupa expunerea la soare, previne cancerul de piele.

Pentru a nu mai sforai

Decupeaza un buzunar de la o alta pijama, coase-l pe spatele bluzei de pijama cu care vei dormi, exact pe mijloc, dupa ce ai introdus in interior o minge de tenis.

Disconfortul pe care ti-l va da in timpul somnului, fara a te trezi, insa, te va face sa nu mai dormi pe spate, ci doar pe o parte. Astfel, nici nu vei mai sforai.

Scapa de insomnie

Inainte de a te culca, mananca o mana de cirese, despre care cercetatorii au descoperit ca abunda in melatonina. Fa apoi o baie fierbinte pentru a-ti relaxa muschii si mintea.

In pat, odihneste-ti capul pe o perna in care ai introdus lavanda, despre care se stie ca induce somnul.

Pentru dinti mai albi

Striveste cateva capsuni, amesteca-le cu bicarbonat de sodiu si putina apa, cat sa se formeze o pasta. Aplica mixtura pe periuta de dinti si spala-te timp de cateva minute, o data la fiecare 3 - 4 luni. Mai des de atat ti-ar eroda smaltul dintilor.

Textura astringenta si acizii din capsuni vor inlatura petele de cafea si vin rosu de pe dantura.

Adio, mahmureala!

Pentru ca alcoolul in exces lipseste organismul de Vitaminele B esentiale, inainte de culcare ia un supliment care sa contina si complexul Vitaminelor B. Hidrateaza-te cu apa din belsug.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#remedii naturale, #afectiuni remedii naturale, #arsuri remediu, #buze crapate, #sughit, #tuse remediu, #temperatura , #remedii naturale