Remedii naturale impotriva sinuzitei

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 10:43
13195 citiri
Remedii naturale impotriva sinuzitei
Foto: care2.com

Sinuzita este o afectiune care se manifesta prin inflamarea mucoasei sinusurilor craniene. Senzatia resimtita in cazul sinuzitei este presiunea la nivelul sinusurilor, apar secretiile nazale abundente si starea usor febrila.

Astfel, de la primele simptome, poti pregati ceaiul fierbinte pentru a te trata natural, in casa, informeaza care2.com.

Prima masura este eliberarea cailor nazale. Poti face acest lucru printr-o baie fierbinte sau, cel mai rapid, printr-o infuzie cu ceai. Prepara din musetel proaspat o cantitate mare de ceai si aseaza capul deasupra oalei, cu un prosop asezat pe cap.

Nu te ridica decat dupa 30 de minute, atunci cand caile nazale sunt complet desfundate. Pentru un efect mai rapid, poti adauga in ceai cateva picaturi de ulei esential de eucalipt, cimbru sau levantica.

Proprietatile lor antibacteriene nu numai ca ajuta la eliberarea cailor nazale, dar vor proteja mucoasa nazala prin eliminarea bacteriilor. Repeta procedura in fiecare seara, inainte de culcare si in cateva zile vei scapa de neplaceri.

Adauga in apa ferbinte sare fara iod si poti folosi amestecul drept picaturi nazale. Daca simtomele sunt severe, aplica picaturile obtinute in casa chiar si de trei ori pe zi, pentru eliminarea bacteriilor si normalizarea mucoasei nazale.

Acupunctura este si ea o metoda benefica si non-invaziva pentru tratarea sinuzitei. Nu uita insa ca doar persoanele specializate pot face sedinte de acupunctura, deci alege un centru sigur, in care exista specialisti pentru aplicare acestei metode.

Tot specialistii te pot ajuta sa scapi de sinuzita prin masarea zonei afectate. Apasarea centrilor durerii si exercitarea unei presiuni mecanice asupra acestor zone poate fi o metoda benefica pentru tratarea afectiunii.

Nu practica insa aceste metode acasa ci apeleaza la specialisti care te pot scapa rapid de problema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sinuzita remedii naturale, #scapa de sinuzita, #tratament natural sinuzita , #remedii naturale