Remedii naturale pentru balonare

Miercuri, 10 August 2011, ora 19:59
16176 citiri
Remedii naturale pentru balonare

Desi exista mai multe tipuri de balonari, cea mai intalnita este aceea in care sunt acumulate gaze si lichide in intestine, acestea afectand tractul prin obstructionare. Excesul de alimente grase, lipsa proteinelor sau intolerante la anumite produse, toate acestea si multe altele pot reprezenta o cauza.

De cele mai multe ori, aceasta afectiune nu are motive sa fie considerata periculoasa, putand fi tratata cu ajutorul remediilor naturale, fara sa trebuiasca sa apelezi la medicamente. Potrivit Home Remedies For You, poti folosi ceai de musetel, ghimbir, menta sau busuioc, dar si cateva picaturi de ulei din cuisoare adaugate intr-un pahar cu apa, consumat in fiecare dimineata.

Uleiul de eucalipt poate avea si el acelasi efect benefic, la fel ca o lingurita de scortisoara amestecata cu apa fiarta si putina miere. Tot printre remediile naturale ale balonarii se afla si mestecatul de chimen dupa masa. In plus, in timp ce mananci, mesteca lent si mult alimentele, astfel incat sa eviti gazele in exces.

Chiar daca te simti foarte plina cand esti balonata, asta nu inseamna sa te infometezi. Evita alimentele grase si bauturile acidulate, dar bea multa apa. Nu manca nimic ce nu a fost gatit si include in alimentatie brocoli, varza de Bruxel, conopida, ridichi, varza, salata si anumite fructe, precum perele sau piersicile.

Daca te balonezi dupa ce mananci paste, orez sau cereale, s-ar putea sa ai intoleranta la gluten, asa ca evita aceste alimente pe viitor. La fel se intampla si cu produsele lactate, caci poate aparea o intoleranta la lactoza.

Daca esti femeie si balonarea insoteste sindromul premenstrual, fa exercizii fizice zilnice, acest lucru ajutandu-te foarte mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#balonare sfaturi, #balonare cauze, #balonare remedii naturale, #balonare trucuri, #balonare tratament , #remedii naturale