Remedii naturale pentru diferite dureri

Marti, 24 Mai 2011, ora 19:18
6528 citiri
Remedii naturale pentru diferite dureri

Durerile aparute din senin si care nu te mai lasa in pace iti pot afecta viata din mai multe puncte de vedere, iar medicamentele pe care le folosesti pentru a le opri pot crea dependenta si alte efecte secundare.

Dupa cum afirma cercetatorii de la Clinica Mayo pentru LiveStrong, unele remedii naturale ar putea fi mai indicate in rezolvarea acestei probleme. Durerea poate fi un semn ca ceva serios se intampla cu corpul tau. Vorbeste cu doctorul tau pentru a descoperi cauza si intreaba-l despre posibilitatea unui tratament pe baza de plante.

Scoarta de salcie

Scoarta de salcie contine salicina, o substanta din care este obtinuta aspirina. Salcia este cunoscuta ca remediu impotriva durerilor de peste 2400 ani in Europa si din cele mai vechi timpuri pe teritoriul Americii actuale.

Cercetatorii de la Universitatea Maryland au confirmat in 2009 proprietatile acesteia de a reduce migrenele, durerile de spate si inflamatiile. Este la fel de eficienta ca aspirina, dar necesita o doza mai mica si actioneaza pentru un timp mai indelungat.

Este de preferat sa fie administrata de trei ori pe zi si nu produce efecte secundare.

Aloe Vera

Aloe Vera contine salicilati cu efecte anti-inflamatorii si calmante, potrivit unui studiu efectuat de Directoratul de Sanatate din Minnesota. Are in compozitie si lactat de magneziu, un antihistaminic natural, care reduce discomfortul provocat de alergii. Aloe Vera este buna si pentru arsuri, rani chirurgicale, ulcer cronic si degeraturi.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este foarte eficient impotriva proceselor inflamatorii atunci cand este aplicat sub forma unei creme. Amelioreaza durerile provocate de arsuri, reumatism, zona zoster, neuropatie diabetica si nevralgie post-terapeutica. Si durerile de dinti pot fi combatute cu ajutorul ardeiului.

Ierburi chinezesti

Medicii chinezi pretind ca amestecurile lor din diferite plante sunt bune pentru tratarea durerilor survenite in urma ranilor la nivelul oaselor, a rupturilor de muschi si ligamente. Una dintre cele mai eficiente ierburi orientale este corydalis-ul, acesta reducand inflamatiile si actionand asupra sistemului nervos central. Unii utilizatori il compara chiar cu morfina si codeina.

Alte plante folosite in China sunt Prueraria si Ge gen, fiind foarte bune in tratarea migrenelor. O alta planta, Dong Quai, are proprietati analgezice si antiseptice, fiind folosita de secole in cazul durerilor menstruale.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#remedii naturale dureri, #remedii naturale migrene, #plante benefice durere, #aloe vera intrebuintari, #scoarta de salcie , #remedii naturale