Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Salvia te ajuta sa ai o memorie buna

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 07:43
8501 citiri
Salvia te ajuta sa ai o memorie buna

Daca nu esti multumit de memoria pe care o ai, o poti educa si antrena; la nevoie, o poti stimula, dar nu artificial, cu produse de sinteza din farmacie ori de la supermarket, produse care, pentru moment, iti dau iluzia ca fac minuni, dar care, pe termen lung, se dovedesc a fi cat se poate de nocive, deoarece dau dependenta si au reactii adverse dintre cele mai distructive.

Potrivit mai multor studii recente, salvia are capacitatea de a amplifica memoria, atat pe cea de lunga durata, cat si pe cea de scurta durata, si de a creste performanta intelectuala, in general. Indiferent ca este folosita sub forma de pulbere sau tinctura, salvia este un medicament natural excelent pentru o memorie buna pe tot parcursul vietii.

Pulberea se poate obtine in casa, macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Se macina atata pulbere cat se consuma in doua saptamani, perioada dupa care isi pierde din calitati. Pulberea se tine la rece, in locuri intunecoase, in borcane de sticla, mici, inchise ermetic. Pentru efecte rapide vizibile, se recomanda cate o jumatate de lingurita de pulbere de trei-patru ori pe zi, timp de o luna, cu pauza de trei saptamani, dupa care procedura se poate relua.

Tinctura de salvie se gaseste la plafar sau la magazinele de produse naturiste, dar se poate prepara foarte simplu si acasa. Pastrata in conditii corespunzatoare, la rece si bine astupata, poate fi folosita timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Se obtine punand un sfert de litru de alcool alimentar de 90 de grade peste doua linguri de planta maruntita. Vasul se inchide bine si se tine la intuneric doua saptamani. Din cand in cand, vasul se agita. Dupa acest timp, se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare.

Tinctura de salvie poate fi obtinuta si din pulbere de planta. Planta, bine uscata si maruntita, se macina in rasnita electrica de cafea. Peste zece linguri de pulbere de salvie se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar de 90 de grade, tuica de casa sau votca si se lasa doua saptamani la macerat, la loc rece si umbros, timp in care se agita vasul macar o data pe zi.

Dupa aceasta perioada, se filtreza si amestecul rezultat se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare. Tinctura de salvie este folosita ca echilibrant nervos si hormonal, stimulant al activitatii cerebrale si al memoriei. Se ia cate o lingurita de tinctura diluata intr-un pic de apa, de trei-patru ori pe zi.

Preparatele din salvie au efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, cunoscute inca din antichitate, contribuind, in acelasi timp, si la scaderea nivelului de zahar din sange, calitate care o recomanda in terapia diabetului. Salvia ajuta si la curatarea sangelui, combate efectele negative ale stresului, se recomanda in caz de transpiratie excesiva si, consumata cu regularitate, poate sa previna boala Alzheimer.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#salvia infuzie, #salvia calitati terapeutice, #salvia planta binecuvantata , #remedii naturale