Sapunarita elimina toxinele din organism

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 15:42
7762 citiri
Sapunarita elimina toxinele din organism

Denumita popular si buruiana alba, floarea calugarului, floarea studentului, floare de sapun, flori albe, flori balai, flori de parfum, flori de taietura, grozdica, iarba de saponit, juni, odogaci, rupturi de mai, saponarita, saponel, sapunul calului, sapunul popii, spumarita, vacarica ori praf de stranutat deoarece pulberea irita mucoasa nazala, sapunarita creste in locuri nisipoase insorite, pe marginea drumurilor, raurilor, gardurilor, in zona de ses si de deal, mai ales din partea de vest a tarii.

In scopuri terapeutice se utilizeaza varfurile inflorite, tijele, frunzele si, in special, radacina care se recolteaza toamna, in octombrie si noiembrie, din patru kilograme de radacina proaspata, obtinandu-se un kilogram prin uscare. In fitoterapie, sapanarita este folosita pentru proprietatile sale expectorante, iar naturalistii o recomanda ca diuretic, antihelmitic si cicatrizant.

De asemenea, elimina toxinele din organism, are proprietati expectorante, mareste secretiile digestive, secretiile biliare, diminueaza tensiunea superficiala, reprezinta un remediu natural utilizat in tratamentul diskineziilor biliare, bronsitelor, eczemelor, oxiurilor.

Sapunarita este bogata in substante active, precum saponine si rezine, cu efecte depurative si sudorifice, glucide, substante minerale, vitamina C.

Extern, decoctul din radacina de sapunarita se recomanda a se folosi sub forma de bai de sezut pentru tratarea oxiurilor si sub forma de spalaturi in vindecarea plagilor, furunculelor si eczemelor.

Intern, din radacina de sapunarita se poate prepara decoct si macerat. Decoctul se prepara din trei lingurite de pulbere puse in 300 ml de apa rece care se fierb timp de 25 de minute si din care se iau cate patru, cinci linguri pe parcursul unei zile.

Maceratul se prepara dintr-o lingurita de radacina de sapunarita si 250 ml de apa. Se lasa opt ore, de asta e bines a fie pregatit seara, dupa care se recomanda sa se bea pe parcursul unei zile. Maceratul trateaza in special bronsita si dischiineziile biliare.

Sapunarita contine substante cu efect spumant si adesea este folosita ca ingredient in sampoanele, gelurile si cremele recomandate pentru ingrijirea parului.

Radacinile de sapunarita mai sunt folosite si in industria alimentara, la prepararea alvitei si halvalei.

Sa avem sanatate!

Sute de publicații, influenceri și reclame cu finanțare de la Moscova propagă dezinformare și teorii conspiraționiste în România. Cine a luat bani de la ruși
Sute de publicații, influenceri și reclame cu finanțare de la Moscova propagă dezinformare și teorii conspiraționiste în România. Cine a luat bani de la ruși
Milione de euro au fost direcționați în ultimii opt ani către site-urile, influenceri conspiraționiști și publicații cu conținut de extremă dreapta. Banii au provenit de la AdNow, o...
Elena Lasconi îi cere președintelui desecretizarea informațiilor din ședinta CSAT despre "influenţa Rusiei"
Elena Lasconi îi cere președintelui desecretizarea informațiilor din ședinta CSAT despre "influenţa Rusiei"
Candidata USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, i-a cerut lui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din cea mai recentă ședință CSAT cu privire la atacurile cibernetice care au...
#sapunarita decoct, #sapunarita boli piele, #sapunarita compozitie, #tratamente naturiste , #remedii naturale
  1. Horoscop zilnic. Miercuri, 4 decembrie. Zodia care se poate confrunta cu probleme de sănătate
  2. Bancul zilei: Cât de mare este inflația în România
  3. La ce să se aștepte turiștii care vizitează Spania. Ce prevăd noile reguli: "Poate părea obositor când tot ce vrei este să te relaxezi în vacanță"
  4. Indiciul care apare la mijlocul vieții și poate prezice riscul de Alzheimer în următorii 20 de ani: "O descoperire crucială"
  5. Secretele unei bucătării moderne: idei care îți vor schimba complet spațiul!
  6. Monoxidul de carbon, ucigașul tăcut. Cum să eviți tragediile
  7. Ridurile din jurul gurii: cauze, prevenție și soluții pentru tratament
  8. Alimentul secret pentru un somn odihnitor. Legătura „crucială” între alimentație și apneea în somn, care provoacă sforăit
  9. Abordarea corectă, responsabilă, la jocuri de cazinou în sezonul rece - riscuri, provocări, opțiuni
  10. Ce pericol prezintă automedicația cu antibiotice. Avertismentul medicilor