Sfecla rosie trateaza cancerul

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 15:02
22569 citiri
Sfecla rosie trateaza cancerul

Daca de mult, cu mii de ani in urma, sfecla rosie crestea salbatic pe tarmurile Mediteranei si ale Atlanticului, astazi este cultivata in mai toata lumea, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice.

In scop terapeutic sunt folosite atat frunzele cat si radacina. Frunzele de sfecla rosie sunt folosite pentru tratarea ranilor si a plagilor, dar si in ciorbe, in diferite zone ale tarii, iar radacina a devenit celebra ca medicament, mai ales in tratarea cancerului.

Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitamine din complexul B, minerale, amidon si hidrocarburi. Sfecla are in continutul ei o mare cantitate de fier fiind intrecuta doar de usturoi. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In radacina se afla cupru a carui lipsa din organism provoaca incaruntirea precoce a parului, dereglari in activitatea pancreasului, ingreuneaza procesului de consolidare a fracturilor.

Zincul este, de asemenea, prezent, in compozitia sfeclei. Datorita prezentei acestui element in alimentatie, organele de reproducere functioneaza normal si se previne aparitia cosurilor si a furunculozei, caderea parului si se asigura sanatatea unghiilor. Lipsa zincului din organism afecteaza, mai ales, vederea.

Manganul din compozitia sfeclei apara ficatul de distrofie adipoasa, scade nivelul de zahar in sange, elimina surplusul de apa din organism si ajuta in lupta cu scleroza. Iodul favorizeaza metabolismul si incetineste procesul de imbatranire. Celuloza din sfecla ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste digestia, trateaza obezitatea.

Datorita continutului bogat in substante benefice organismului, sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. Spre deosebire de alte legume, substantele vitale din sfecla nu se distrug prin prelucrare termica, dar se recomanda sa fie consumata cruda, sub forma de salata sau suc.

Cercetatorii spun ca sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei. Cel care lupta impotriva cancerului si a leucemiei este pigmentul din sfecla rosie, care nu este toxic, nu se distruge prin prelucrare termica si nici in timpul digestiei. Persoanele suferinde trebuie sa bea suc de sfecla rosie in fiecare zi.

Doua kilograme de sfecla se spala bine, se curata de coaja, se taie in bucatele si se dau prin storcatorul de fructe. Sucul rezultat se imparte in trei portii, suficiente pentru tot atatea zile. Tinut la frigider, chiar si trei zile, sucul de sfecla rosie isi pastreaza compozitia.

Consumul regulat de sfecla sub forma de suc, gatita sau cruda, in salata, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii, reechilibreaza apetitul, normalizeaza viteza de sedimentare a hematiilor.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#suc sfecla rosie sanatate, #salata sfecla rosie, #sfecla rosie tratament cancer, #remedii naturale cancer , #remedii naturale