Sunatoarea, cel mai bun antidepresiv natural

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 14:19
13643 citiri
Sunatoarea, cel mai bun antidepresiv natural

Pentru ca odata cu instalarea definitiva a toamnei e posibil sa treci printr-o depresie de sezon cauzata, mai ales, de schimbarile meteorologice, e bine sa fii pregatit si sa stii ca sunatoarea iti poate fi prietenul pe care te poti baza in caz de nevoie.

Sigur ca la plafar sau farmacie se gasesc produse din sunatoare tot anul, dar mai sigur si mai de leac e ceea ce poti prepara tu, acasa, din floarea uscata pe care gasesti sa o cumperi de la piata, de la oamenii care vand plante medicinale.

Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de floare uscata. Se acopera vasul, se lasa la infuzat cateva minute, dupa care se filtreaza si ceaiul se bea cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10, 15 minute.

La nevoie, in dischinezii biliare sau impotriva gastritei se pot bea doua, trei cani de ceai pe zi, de regula neindulcit. Ideal ar fi ca persoanele care beau ceai de sunatoare sa evite expunerea la soare, deoarece aceasta are efect de fotosensibilizare.

Persoanele care adorm greu si au un somn zbuciumat, obositor, sa bea seara un ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine, la care se adauga si cateva picaturi de zeama de lamaie.

In tratarea depresiei usoare, o stare de proasta dispozitie si de nefericire, sunatoarea este extrem de eficienta. Se recomanda cate doua, trei cani de ceai pe parcursul zilei. In cazul tulburarilor emotionale mai puternice se poate lua si pulbere de sunatoare, cate o lingurita rasa la fiecare patru ore din zi.

Pulberea se obtine din planta bine uscata si maruntita, macinata in rasnita electrica de cafea. Se macina atata planta cat se consuma in doua saptamani stiut fiind ca, dupa aceasta perioada, isi pierde din calitati. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane inchise bine.

Tinctura se poate prepara acum, toamna, numai din floare uscata. Se pun intr-un borcan doi pumni de floare uscata si maruntita si se acopera cu alcool alimentar, vodca sau rachiu facut in casa. Se lasa la macerat trei saptamani, langa o sursa de caldura, apoi se filtreaza si lichidul rezultat se pastreaza la rece in sticle mici, de culoare inchisa.

Tinctura se recomanda in stari depresive si nervoase, distrofie neurovegetativa, sindrom psihovegetativ, dischinezie biliara, stimularea functiei hepatice, enterocolite, gastrite hiperacide, ulcer gastric, hepatita cronica, colecistita. La nevoie se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, diluate in putina apa.

Uleiul din sunatoare se aplica pe piele in caz de alergie, arsuri, inclusiv cele solare, eczeme, iritatii. O lingura luata dimineata, pe stomacul gol, este utila in cazurile de fiere lenesa, de pietre la vezica biliara, precum si in cazul durerilor de cap care apar la persoanele care au probleme biliare.

Uleiul se prepara umpland un borcan cu planta, fara a o indesa, peste care se toarna ulei de floarea soarelui. Se lasa la macerat pana cand uleiul capata culoarea brun-roscat stralucitor si are gust astringent.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#remedii sunatoare, #remedii naturale depresie, #remedii probleme bila, #sunatoarea infuzie, #sunatoarea beneficii , #remedii naturale