Te arde la stomac? Ce-i de facut?

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 09:52
58124 citiri
Te arde la stomac? Ce-i de facut?

Dupa ce ati petrecut o seara minunata, cu mancare si bautura din belsug, s-ar putea sa nu adormiti usor, sa simtiti stomacul prea incarcat si arsuri in interior. Desigur, va veti intreba de unde provin ele.

Se stie ca in stomac exista multa aciditate si aceasta agreseaza mucoasa. In plus, daca sfincterul esofagului nu se deschide la momentul potrivit, secretiile acide pot urca pana in gat, ba ciar pana la gura. In acest caz, se poate vorbi de refluxul gastro-esofagian (RGE), potrivit Elleadore .

In general, arsurile la stomac sunt provocate de o masa prea grasa sau prea copioasa. Pentru a digera bine alimentele, stomacul trebuie sa secrete mai mult acid gastric si, daca nu se intampla asta, se simte imediat.

Exista multe alimente, considerate pe buna dreptate dietetice, ce au totusi darul sa creasca aciditatea gastrica: sucul de portocala/grepfrut, menta, rosiile, mirodeniile. Daca se constata acest lucru, consumul lor trebuie limitat. De asemenea, fara stres, alcool, tutun!

Pentru a ajuta rapid stomacul, atunci cand apar arsurile, antiacidul este o solutie. Produsele bazate pe carbonat de calciu si bicarbonat de sodiu au rolul de a neutraliza mecanic aciditatea, tamponand mucoasa stomacului.

Daca vi se intampla regulat, cel putin o data pe saptamana, solicitati farmacistului un inhibitor, cu eficacitate pe termen lung. El actioneaza blocand pompa care elibereaza secretiile acide. Nu ezitati sa inghititi un comprimat cu putin timp inainte de o petrecere si sa continuati tratamentul timp de doua sau trei zile.

Si daca nici asa nu se rezolva, atunci consultati generalistul sau mai bine un gastroenterolog. Numai el poate sa va prescrie un tratament de fond si sa va dea cateva sfaturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#arsuri stomac remedii, #arsuri stomac cauze, #arsuri stomac alimente , #remedii naturale