Tincturi vindecatoare din plante de primavara, pe care le poti face acasa

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 16:42
15760 citiri
Tincturi vindecatoare din plante de primavara, pe care le poti face acasa

Tincturile sunt extracte din plante, frunze, flori, radacini sau toate la un loc, in combinatie cu alcool alimentar de diferite grade. Desi se gasesc de cumparat la plafar sau la magazinele de produse naturiste, se pot prepara si acasa, foarte simplu, fara efort si, mai ales, cu convingerea ca ai un produs suta la suta natural.

Tincturile din plante au un termen de valabilitate de doi ani de la data la care au fost culese plantele - cel mai lung dintre toate preparatele naturiste. La prepararea tincturilor se foloseste numai alcoolul alimentar, votca sau tuica facuta in casa. Nu folositi alcool metilic sau medicinal deoarece acestea pot provoca afectiuni organice grave si ireversibile.

Tinctura de iris sau stanjenei

Irisii, ca plante vindecatoare, sunt utilizati mai ales pentru problemele pielii, preparatele din aceasta planta vindecand ulceratiile, ulcerele scrofuloase, arsurile, bataturile, dar fiind utile si in tratarea altor boli.

Tinctura se prepara din 50 g de rizom maruntit, peste care se toarna un sfert de litru de alcool de 70 de grade. Dupa 15 zile, lichidul se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. Tinctura de iris calmeaza spasmele abdominale si usureaza nasterea. Se iau cate zece picaturi pe zi, diluate in putina apa.

Tinctura de galbenele

Galbenelele infloresc din luna mai si pana in septembrie, chiar octombrie, daca e o toamna calduroasa. Pentru uz intern, preparatele din flori de galbenele se recomanda in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree.

Tinctura se prepara atat din flori proaspete, cat si din pulbere, flori de galbenele bine uscate si maruntite, macinate prin rasnita electrica de cafea. Se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar de 70 de grade peste douazeci de linguri de pulbere de flori de galbenele. Vasul se inchide ermetic si se lasa la macerat, intr-un loc calduros, timp de doua saptamani. Dupa ce se filtreaza, tinctura rezultata se pune in sticle mici, inchise la culoare, si se pastreaza la rece, in locuri intunecate.

Tinctura de pufulita

Sub forma de infuzie, pulbere si tinctura, pufulita se recomanda in adenom de prostata, cancer de prostata, scrotal, genital si renal, hepatita virala A, B, C, ulcer gastro-duodenal, cistita, nefrita, litiaza urinara.

Tinctura se obtine din pulberea plantei, cu care se umple pe jumatate un borcan, peste acesta turnandu-se alcool de 70 de grade. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare. Se administreaza pe stomacul gol, de patru ori pe zi, cate o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tincturi naturale preparare, #tinctura galbenele, #tincturi preparate casa, #tincturi boli , #remedii naturale
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Multumim din nou , Doamna Silvia !