Trateaza rapid si natural arsurile solare

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:37
60191 citiri
Trateaza rapid si natural arsurile solare
Foto: steadyhealth.com

Temperaturile de plaja bat la usa, iar soarele puternic si expunerile masive pot insemna insolatii, bronz inegal, usturimi de piele si chiar dureri foarte mari. Pentru toate acestea exista cateva remedii naturale pe care le poti incerca. Iti sunt la indemana, sunt simplu de aplicat si te scapa de neplaceri.

Pentru un efect imediat, incearca un dus rece sau o baie de 15 minute. Nu incerca apa calduta pentru ca pielea te va ustura ci incearca sa rezisti la o temperatura confortabila pentru corpul tau. Scopul este de a elibera caldura pielii reducandu-se astfel umflaturile si usturimile cauzate de expunerile masive si necontrolate la soare.

In apa de baie poti adauga faina de ovaz, pentru ca pielea sa se hidrateze si sa nu sufere crapaturi inestetice. Poti aseza comprese reci de ceai verde concentrat pe zonele afectate si sa le lasi acolo pentru cel putin zece minute.

Aspirina te ajuta sa eviti durerile. Astfel, dupa repriza de soare, ia o aspirina pentru a preveni neplacerile care pot aparea.

Poti sa te masezi delicat sau sa asezi comprese reci cu otet pe zonele afectate pentru ca astfel scapi de inflamatii, dureri si mancarimi. Ceaiul de sunatoare are proprietati antiinflamatorii, deci il poti consuma pe toata perioada vacantei, concediului sau zilelor libere.

Uleiul esential de levantica hraneste pielea si o protejeaza, deci poate fi aplicat pentru evitarea durerilor. Poate fi combinat cu aloe, pentru a trata eventualele rani formate la nivelul pielii.

Morcovii si alte legume portocalii sunt ideale pentru a fi consumate in sezonul cald, atunci cand stii ca te expui masiv la soare. Beta-carotenul continut de morcovi impiedica actiunea radicalilor liberi care afecteaza pielea din cauza excesului de raze ultraviolete. Specialistii recomanda ca dieta impotriva arsurilor solare trei morcovi pe zi.

Rosiile au acelasi rol, iar pentru a nu avea probleme la plaja, specialistii recomanda o cura de rosii inainte de perioada concediului, pentru ca pielea sa fie pregatita.

Aloe vera este ideala pentru orice arsura a pielii, indiferent de gravitatea ei. Crema cu aloe te scapa de inflamatiile pielii, craparea ei si durere. Mentolul si eucaliptul sunt foarte bune calmante in acest caz, deci nu evita sa le folosesti.

Cea mai buna metoda insa pentru evitarea durerilor cauzate de expunerile solare protejarea cu umbrele si respectarea unui program de plaja impus de catre medicul tau.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#arsuri solare remedii, #ponturi arsuri solare, #scapi arsura soare , #remedii naturale