Uleiuri din plante medicinale

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 23:20
21806 citiri
Uleiuri din plante medicinale

Uleiurile medicinale se pot prepara acasa prin macerarea plantelor, proaspete sau uscate, in ulei de masline, ulei de floarea soarelui, porumb sau soia, procedeu care dureaza intre patru si sase saptamani.

Astfel, pot fi preparate uleiuri de sunatoare, levantica, menta, busuioc, salvie, cimbru ori cimbrisor si multe alte plante, folosite pentru tratarea ranilor greu vindecabile, a arsurilor, hidratarea pielii ori masaj in caz de dureri reumatice.

Uleiul de cimbrisor este un remediu excelent, mai ales pentru picioare obosite. Se prepara umpland un borcan cu flori proaspete fara a le indesa, peste care se toarna ulei de floarea soarelui sau de masline si se lasa la macerat timp de intre patru si sase saptamani, perioada, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare. Uleiul de cimbrisor este, de asemenea, recomandat si pentru masaj in caz de dureri reumatice.

Uleiul de galbenele se obtine punand zece linguri de floare, bine uscata si maruntita, intr-o jumatate de litru de ulei de masline. Vasul se tine afara, la soare, dupa care se filtreaza si produsul obtinut se pastreaza la rece, intr-un loc intunecos, intr-o sticla de culoare inchisa. Uleiul de galbenele vindeca rapid arsurile si reduce senzatia de durere si usturime. In cosmetica se recomanda pentru ingrijirea pielii uscate si sensibile.

Uleiul de menta este recomandat pentru dureri de spate, dureri de cap sau zona Zoster. Poate fi preparat in casa dupa una din retetele de mai sus, din planta proaspata sau uscata, folosind uleiul de masline. Cand este aplicat pe frunte, calmeaza durerile de cap si migrenele. De asemenea, poate sa previna si sa vindece pete, puncte negre si acnee atunci cand se aplica pe piele.

De un real folos in caz de arsuri solare, dar si accidente casnice poate fi uleiul de sunatoare, care se poate prepara din flori proaspete ori pulbere.

Se umple un borcan cu flori de sunatoare proaspat culese, fara a le indesa, si se toarna ulei pana le acopera, de preferat, de masline. Se infileteaza bine borcanul si se lasa la macerat timp de patru, sase saptamani, la loc cald, dar nu insorit. Se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

Pulberea de sunatoare poate fi obtinuta macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Peste patru, cinci linguri de pulbere se toarna o jumatate de litru de ulei, se amesteca bine cu o lingura de lemn, vasul se inchide bine si se lasa la macerat timp de doua saptamani.

Fie ca este preparat din flori proaspat culese ori pulbere, uleiul de sunatoare are exact aceleasi proprietati binefacatoare si poate fi folosit un timp indelungat si, in caz de arsuri, solare sau domestice. Lecuieste usturimea si durerea si grabeste vindecarea pielii afectate.

Daca-l ai gata preparat, nu-l lasa acasa cand pleci in concediu. Ia-l cu tine.

Sa avem sanatate!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#uleiuri medicinale reumatism, #uleiuri dureri de oare, #uleiuri arsuri solare , #remedii naturale