Vara asta se poarta ceaiul!

Marti, 14 Iulie 2009, ora 23:45
3788 citiri
Vara asta se poarta ceaiul!

Indiferent ca te-a ars soarele si vrei sa-l utilizezi ca si metoda de prim ajutor sau ca gatul iti arde de arsita de afara, ceaiul e remediul natural cel mai la indemana.

Poate fi consumat in mod traditional sau cu gheata, ori chiar sub forma de comprese pentru inalbirea tenului sau pe pielea suferinda din cauza soarelui.

Bun pentru fata

Ceaiul de romanita, in special, este perfect pentru a lumina tenul. Inmoaie o compresa in apa in care ai fiert planta si picura trei picaturi de lavanda. Ceaiul de romanita are proprietati anti-inflamatoare, ajutand pielea sa se calmeze.

Pentru dinti sanatosi

Daca iti doresti o dantura sanatoasa si gingiile asemenea, apeleaza cu incredere la proprietatile antioxidante ale ceaiului alb, te sfatuieste Milton Schiffenbauer, microbiolog la New York City's Pace University, care a realizat mai multe studii pe aceasta tema, conform health.com.

Si asta pentru ca antioxidantii din acest tip de ceai inhiba dezvoltarea bacteriilor orale, potrivit omului de stiinta.

In loc de prim-ajutor

Ceaiul verde, in special, este perfect in cazul micilor incidente, cum ar fi zgarieturile, muscaturile de insecte sau chiar arsurile solare. Taninul continut de acesta actioneaza ca un antiseptic natural, facand ca usturimile sau mancarimea sa dispara.

In situatiile enumerate mai sus se aplica o compresa cu ceai verde racit, potrivit lui Leah Sherman, specialist in medicina naturista in Portland, Oregon.

Pentru o tensiune de aviator

Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca cei care consuma de patru ori pe zi ceai negru, timp de 6 saptamani, sunt mult mai calmi in situatii-limita. Atat ceaiul negru, cat si cel verde, contin teanina, un amino-acid care ajuta creierul si corpul sa se relaxeze.

In caz de crampe stomacale

In afara binecunoscutului tei, renumit pentru capacitatea sa de a calma, romanita, consumata cu gheata in zilele toride, are proprietatea de a te ajuta sa treci cu bine peste stresul de la serviciu sau situatiile turbulente de orice fel, conform health.com.

Cu gustul sau delicat, asemanator marului, ceaiul de romanita este bun si in cazul in care stresul isi pune amprenta asupra digestiei tale. Cateva pahare de ceai si crampele stomacale nu te vor mai chinui.

Acest tip de ceai este bun si in cazul simptomelor premenstruale, dar si a asa-ziselor bufeuri, care apar in cazul instalarii menopauzei. Ceaiul de romanita te ajuta sa previi inclusiv diabetul.

Ca sa nu ai rau de mare

Daca vara asta vrei sa navighezi, ai grija sa strecori in bagaj si cateva pliculete de ceai de ghimbir. Aceasta planta are proprietatea de a te ajuta sa previi "raul de mare".

Ghimbirul te ajuta sa treci cu bine si peste senzatiile neplacute cauzate de miscare, cum ar fi calatoriile cu masina, cu avionul sau chiar cu autobuzul. Daca ai de gand sa mergi intr-un parc de distractii, n-ar strica sa bei un ceai de ghimbir inainte.

Fara dureri de cap

Daca simti ca te incearca durerea de cap, bea un ceai de lamaie; iti va lua suferinta cat ai clipi. Daca suferi de insomnie, ai putea incerca sa bei un ceai de lamaie inainte de culcare, acesta avand si o actiune antidepresiva deloc de negliat.

Racoare si energie

Poti consuma ceaiul de menta simplu sau poti adauga menta peste alte tipuri de ceai. Rezultatul: te vei simti energizat si racorit instantaneu. Are o actiune benefica si asupra stomacului, mai ales daca tocmai ai schimbat clima, apa etc.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#beneficii ceai, #ceai intrebuintari, #ceai efecte, #vara ceai racoare, #ceai afectiuni, #ceai prim ajutor, #ceai piele, #ceai tensiune , #remedii naturale