O reteta pe zi: Conopida cu branza si ciuperci

Marti, 05 Martie 2013, ora 07:41
7395 citiri
O reteta pe zi: Conopida cu branza si ciuperci
Foto: Good Food

Aceasta este o reteta de primavara, desi are ingrediente de toamna, pentru ca preparata astfel conopida cu branza si ciuperci cere musai o salata verde cu ceapa noua alaturi.

Reteta este apetisanta, simpla si poate fi facuta cu ingrediente care se gasesc in orice supermarket.

Ca sa faci 4-6 portii de conopida cu branza si ciuperci, ai nevoie de 800 de grame de conopida (proaspata sau congelata), 250 de grame de ciuperci, 25 de grame de unt, doua linguri cu faina, 250 mililitri de lapte, doua lingurite de mustar, 200 de grame de branza feta, trei linguri cu smantana, sare, piper negru proaspat macinat si un varf de cutit nucsoara, trei linguri de pesmet si trei linguri de parmezan ras pentru toppingul crocant si neaparat salata verde, ceapa si ridichi alaturi.

Fierbe conopida, circa 10 minute. Scurge conopida si las-o deoparte. Pune untul intr-un vas, pe foc, adauga faina, amesteca si stinge cu lapte. Adauga putina sare, piper si nucsoare si amesteca bine pana ce se leaga putin. Adauga smantana, amesteca si da deoparte.

Pune o lingura de ulei si caleste ciupercile tocate feliute, timp de 2-3 minute apoi da-le deoparte. Pune peste ciuperci mustarul si branza rasa si amesteca-le usor. Adauga sosul alb si amesteca.

Pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu o lingura de pesmet buchetelele de conopida fierte. Pune deasupra sosul alb cu branza si ciuperci.

Merge perfect cu salata regala

Amesteca pesmetul cu parmezanul ras si imprastie totul egal deasupra. Coace conopida cu branza si ciuperci la foc moale, timp de 30 de minute. Ultimele 10 minute da focul mai mare sa se rumeneasca frumos.

Ciupercile si conopida combinate sunt delicioase impreuna si merg de minune cu salata. Serveste conopida cu branza si ciuperci calda.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#reteta conopida ciuperci branza , #retete dietetice