O reteta pe zi: Paste cu crema de mazare, de post

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 18:29
8917 citiri
O reteta pe zi: Paste cu crema de mazare, de post
Foto: Good Food

Suntem in Saptamana Patimilor si e pacat sa nu incercam mancaruri fara carne, mai ales ca unele dintre ele pot sa fie absolut cuceritoare, atat in ceea ce priveste gustul, cat si aspectul.

O dovada in acest sens este pastele cu crema de mazare, un rasfat verde, parfumat si foarte gustos. In plus, e si plin de vitamine.

Ca sa faci patru portii ai nevoie de 400 de grame de paste integrale. Poti sa folosesti orice fel de paste vrei. Fierbe-le in apa cu sare, conform instructiunilor, apoi lasa-le sa se scurga bine.

Iti mai trebuie 400 de grame de mazare (cea congelata este foarte buna), doua legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde, o legatura de marar, sare si piper, doua linguri de ulei, coaja de la o lamaie, putin cimbru uscat si cateva fire de menta proaspata.

Fierbe mazarea in putina apa. Scurge apa in care a fiert mazarea, dar nu o arunca. Pune uleiul la incins si caleste ceapa verde si usturoiul cat sa se inmoaie. Adauga sare, piper si coaja de lamaie. Pune mazarea si putina apa in care aceasta a fiert, acopera si lasa sa fiarba cateva minute.

Pune totul intr-un blender. Adauga mararul tocat si cimbrul. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema fina de consistenta unei smantani subtiri. Pune crema peste paste, adauga menta proaspata si serveste.

Poti pune deasupra, daca vrei, bucatele de tofu sau parmezan ras (caz in care nu mai este de post). O solutie este sa adaugi deasupra ciuperci, taiate in bucati mari, gratinate inainte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#retete de post, #Saptamana Patimilor idei mancare, #retete rapide dietetice, #retete post Paste , #retete dietetice