O reteta pe zi: Pizza perfecta, facuta in casa

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 22:26
33646 citiri
O reteta pe zi: Pizza perfecta, facuta in casa
Foto: Good Food

Cui nu-i place o felie de pizza? Reteta de mai jos are toate secretele de care ai nevoie pentru a face in casa pizza perfecta, oricand ai chef. Din ingrediente rezulta doua pizza de dimensiuni medii.

Ca sa faci pizza perfecta in casa ai nevoie de 500 de grame de faina alba plus faina pentru infainat tava, doua lingurite rase de sare, 15 grame de drojdie proaspata sau o lingurita si jumatate de drojdie uscata, 275 mililitri de apa, 50 de mililitri de ulei, plus o lingura pentru uns vasul de dospit.

Pentru topping ai nevoie de doua linguri de sos de rosii, o lingura de mustar, o lingurita de zahar, sare si piper pentru a prepara sosul. Mai departe ai nevoie de ciuperci, salam, ardei, masline sau oricare alta combinatie iti place.

Indiferent ce topping alegi adauga si cateva linguri de cascaval ras pentru fiecare blat de pizza. Excelenta este si pizza simpla facuta doar cu branza, sos de rosii si ierburi aromate (busuioc si cimbru).

Pentru blat pune intr-un bol faina si sarea. Adauga drojdia uscata (sau cea proaspata amestecata pana devine lichida cu un varf de lingurita de zahar). Adauga apa, tot uleiul si amesteca aluatul cu mana pana ce capata consistenta. Nu pune din prima toata apa. Mai lasa putina apa deoparte.

Faina are capacitatea de a absorbi apa diferit, dar mai poti pune apa daca aluatul pare prea tare, sau mai poti adauga putina faina daca aluatul este inca lipicios. Framanta aluatul cateva minute. In final trebuie sa fie ca o plastilina moale, elastica si densa, fara sa se lipeasca de mana.

Unge un vas cu putin ulei si pune aluatul. Acopera-l si lasa-l intr-un loc cald pentru aproximativ o ora, o ora si jumatate, pana ce isi dubleaza volumul. In functie de temperatura din camera aluatul poate creste mai repede sau mai incet.

Cand aluatul a crescut, se aseaza pe planseta infainata si de rupe in doua. Framanta usor fiecare jumatate, fa-l din nou minge si lasa-l sa mai stea pe planseta alte 15 minute, acoperit cu un servet usor umezit. Acesta este secretul bucatarilor de la Good Food .

Abia acum aluatul este perfect pentru a fi intins. Intinde-l cu mana sau cu sucitorul. Unge aluatul cu sosul facut din ingredientele precizate, bine amestecate inainte. Pune deasupra ce vrei: salam, ardei, ciuperci, masline, peste din conserva, bucatele de mozzarella sau orice altceva iti place. Pune cascaval ras si coace pizza in cuptorul incalzit bine inainte, pentru 15-20 de minute.

Aluatul este delicios, iar pizza facuta in casa este perfecta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#o reteta pe zi, #pizza tara origine, #pizza calorii, #retete rapide , #retete dietetice