Sanatate la pahar, cu ingrediente la indemana: smoothie de portocale cu ciocolata

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 08:12
5401 citiri
Sanatate la pahar, cu ingrediente la indemana: smoothie de portocale cu ciocolata
Foto: Rawon

Bautura densa si pline de vitamine, smoothie-ul este mai mult decat un desert sau un aperitiv, avand beneficii reale asupra sanatatii. Usor de preparat si deosebit de satioasa, aceasta licoare fermecata incanta papilele gustative si ofera energie.

Dintre posibilitatile infinite de combinare a fructelor cu legume, frunze verzi sau alte ingrediente, alaturarea portocalei cu ciocolata este alegerea potrivita pentru orice varsta.

Desi considerat un desert, dar unul sanatos, acest smoothie reprezinta o sursa execelenta de magneziu si vitamina C, este bogat in antioxidanti si foarte benefic pentru inima, creier, dinti.

Ciocolata din compozitie contine triptofan, unul dintre cei 22 de aminoacizi esentiali in dieta umana, necesar pentru producerea serotoninei, antidepresivul natural al creierului.

Portocalele sunt, de asemenea, bogate in vitamina C si reprezinta o buna sursa de potasiu, acid folic si vitaminele A si B1. Toti acesti nutrienti ofera proprietati antioxidante, sustin un sistem cardiovascular sanatos si ofera protectie impotriva anumitor tipuri de cancer.

Adaugand si o banana, se obtine o bautura deosebit de hranitoare, ce poate inlocui cu succes un mic-dejun sau o gustare.

Healthy Smoothie Headquarters ne arata care sunt ingredientele necesare pentru un smoothie cu portocale si ciocolata reusit.

1/2 cana de apa (sau 5-7 cuburi de gheata)

2 portocale

1/2 banana proaspata sau congelata

1 lingura pudra de cacao, de preferinta organica

extract natural de vanilie

miere, sirop de artar sau stevie pentru a indulci (optional)

Se adauga ingredientele in blender si se proceseaza timp de 30-45 de secunde sau pana se ajunge la consistenta dorita. Se toarna intr-un pahar inalt si se serveste cu placere.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#reteta smoothie ciocolata portocale, #bauturi sanatoase, #Smoothie, #sanatate, #beneficii smoothie , #retete dietetice