Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa mananci ca sa slabesti

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 12:02
7992 citiri
Cum sa mananci ca sa slabesti

Slabitul este un proces de lunga durata si foarte minutios atunci cand se doreste ca rezultatele sa dureze.

O viata sanatoasa in general conteaza cel mai mult, iar aceasta are la baza alimentele potrivite. Iata ce trebuie sa contina acestea, potrivit All you:

Grasimi mononesaturate

- migdale: un asemenea fruct contine doar 7 calorii si este plin de proteine si grasimi mononesaturate, care previn fluctuatiile de zahar din sange, astfel incat sa nu apara periculoasele pofte alimentare;

- avocado: este o sursa perfecta de grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate.

- uleiul de masline: este plin de antioxidanti care tin in frau procesele inflamatorii, previn distrugerea celulara si bolile cronice.

- condimentele ajuta si ele la arderea grasimii de pe abdomen, furnizand pretioasele grasimi mononesaturate.

Proteine

- ouale: 2 oua mari contin 12 grame de proteine, mai mult de un sfert din cantitatea zilnica necesara.

- iaurtul grecesc: iti ofera un plus de energie si 20 de grame de proteine pe portie. Il poti combina cu miere sau adauga pe post de maioneza in salata de ton.

- quinoa: aceste cereale crocante au in jur de 8 grame de proteine intr-o cana, fiind o sursa excelenta de mangeziu, un mineral care imbunatateste calitatea somnului. Poti adauga quinoa peste paste sau orez.

- carnea slaba de vita: proteinele naturale din aceasta ajuta la cresterea masei musculare, astfel incat corpul arde mai multe grasimi. Cercetatorii australieni spun ca femeile care consuma carne rosie de 3 ori pe saptamana reusesc sa scape de cu 25% mai multa grasime decat cele care nu au acest obicei.

- carnea de porc: oamenii care consuma carne slaba de porc la cina prezinta o senzatie de satietate mai prelungita decat cei care nu procedeaza la fel, spun cercetatorii de la Universitatea Purdue, din Indiana. O portie de 100 de grame de carne de porc slaba iti ofera 22 de grame de proteine, continand 122 de calorii.

Fibre

- mere: un mar mediu are 4 grame de fibre, cercetatorii de la Universitatea Penn State descoperind ca oamenii care consuma un mar inainte de masa mananca si mai putin, in medie ingurgitand cu 15% mai putine calorii. Merele sunt bune si pentru prevenirea numeroaselor boli.

- terci de ovaz: fie ca il alegi pe cel instant sau cel traditional, acesta iti mentine multe ore senzatia de satietate, oferindu-ti 8 grame de fibre pe portie.

- fasolea neagra: aceasta este bogata in fibre si ofera un complex de carbohidrati. Ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv si previne constipatia.

- lintea: previne cresterea colesterolului si apetitul necontrolat. Are si vitamina B, care reduce riscul de cancer la san.

Vitamina C

- clementine: cu 35 de calorii pe fruct, iti potoesc pofta de dulce si iti ofera vitamina C, care ajuta pielea si te fereste de raceli.

- grepfrut: in afara de faptul ca este scazut in calorii, cam 37 de calorii pe fruct, previne constipatia si balonarea, iar vitamina C anuleaza efectele negative ale radicalilor liberi.

Legume cu frunze verzi

- napii: un nap are un jur de 34 de calorii si este plin de antioxidanti. Femeile care consuma multi napi pierd cu 23% mai multe kilograme fata de cele care nu au acest aliment in dieta.

- spanacul: un bol cu spanac are in jur de 7 calorii, plus 200% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente slabit proteine fibre, #alimente indicate slabire, #mancare buna slabit, #dieta prevenire pofte alimentare , #retete slabire