Cum faci legumele mai putin plictisitoare?

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:11
2314 citiri
Cum faci legumele mai putin plictisitoare?
Foto: 4simpsons

Nu-i asa ca te-ai saturat de salata de legume plictisitoare, fada si care nu te mai atrage de nicio culoare? Incearca sa schimbi modul de preparare, ajutandu-se de trucurile si sfaturile de mai jos.

Cumparara legumele care nu au ajuns inca la maturitate, te sfatuieste Prevention. In cazul unor legume, aroma se intensifica pe masura ce cresc.

Astfel, daca nu iti place o anumita aroma, insa vrei sa introduci in alimentatia ta leguma respectiva, o poti achizitiona cand este inca "copil". Poti incerca sa consumi napi, dovlecei, morcovi (cei vanduti in in buchetele, nu cei in punga).

Aceste legume nu numai ca sunt mai gustoase si, unele, mai putin amare, dar se gatesc si mult mai repede.

Foloseste condimentele potrivite. Atunci cand folosesti un ulei potrivit, condimente sau mirodenii bune, plictisitoarele legume se pot transforma intr-o masa delicioasa.

Nu evita legumele doar pentru ca nu sunt gustoase, incearca sa gasesti o combinatie buna pentru ca masa sa devina "atragatoare".

Probabil ca o leguma simpla nu este tocmai ce iti doresti la masa, insa daca aceasta este insotita de un sos apetisant si sanatos, preparat de tine in casa, totul va merge ca pe roate.

Branza poate face minuni. Da, ai citit bine. Poti rade branza peste mai multe legume taiate si acestea devin pe loc mult mai gustoase. Chiar si cel mai lipsit de gust broccoli poate deveni mult mai apetisant.

Chinezii consuma mult mai multe legume decat alti oameni, si asta pentru ca ei stiu sa faca legumele mai putin fade la gust. Tine legumele la aburi timp de 30-60 de secunde si apoi pune-le in apa rece. In acest fel aromele se vor pastra mai mult timp.

Esti constient ca varza este foarte sanatoasa, insa te-ai plictisit de gustul sau? Nu-i nimic. Taie varza in bucati diferite fata de cum o faci de obicei, toarna putina apa, pune unt si seminte de chimen si bag-o la cuptor. Va deveni o cu totul alta leguma - ca gust si savoare.

De asemenea, pentru ca ceapa sa nu isi piarda din aroma si subtantele nutritive, prajeste-o la foc mic atunci cand gatesti.

Daca vei merge la piata si vei cupara o rosie ce nu este coapta, vei ramane cu un gust nu tocmai placut si vei avea tendinta de a spune ca nu vei mai cumpara deoarece nu este buna. Atunci cand cumperi rosii alege-le pe cele coapte si consuma-le inainte de a se ofili.

Nu tine legumele in apropierea fructelor pentru ca isi pot pierde din gust. De exemplu, pastarnacul poate deveni amar daca este tinut in apropierea fructelor. Dovleceii si morcovii isi vor schimba si ei gustul, in timp ce broccoli si varza se vor ingalbeni, daca sunt tinute langa fructe.

In cazul vinetelor, acestea nu trebuie sa fie foarte mature, deoarece devin amare. De asemenea, cumpara-le pe cele ovale, intrucat cele rotunde au mai multe seminte si mai putina "carne".

Incearca sa achizitionezi legume cat mai proaspete, adica mai degraba mergi la piata, decat in supermarket. Daca nu iti place gustul de leguma proaspata, incearca sa prepari o supa de legume.

Citeste cat mai mult despre fiecare leguma. Un studiu a demonstrat ca oamenii consuma o cantitate mai mare de legume daca stiu ca acestea ii protejeaza de o boala.

Chiar daca o anumita leguma nu le este pe plac, ei vor incerca sa gaseasca combinatii gustoase in care sa includa si leguma nedorita, daca stiu ca ii protejeaza de o anumita boala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#gust legume placut, #legume sfaturi gatit, #legume trucuri preparare , #salata