Cum faci salate delicioase

Duminica, 19 August 2012, ora 13:42
7364 citiri
Cum faci salate delicioase
foto: arhiva

Salatele sunt foarte sanatoase, dar cei mai multi dintre noi le gasim plictisitoate. Pentru ca salatele sa ramana sanatoase, dressingul acestora trebuie sa contina putine ingrediente si putine grasimi.

Adica salatele cu maioneza, sosuri grase si adausuri gustoase, dar nesanatoase, sunt nerecomandate. In conditiile acestea, cum faci salate deliciose?

Salatele pot sa ramana o mare bucurie gustativa daca folosesti secretele noastre, asa cum le-am aflat de la webmd.com .

O foarte buna metoda este sa adaugi fructe in salata verde. Cele mai bune alegeri: capsuni, afine (chiar si inghetate), felii de mere, boabe de strugure (si albi si rosii). Poti adauga fructe uscate, dar in cantitate mica: afine, caise (taiate in bucatele) si stafide.

Foloseste putina branza, adaugata, fie in sosul pentru salata, fie pur si simplu. Este esential sa folosesti branza gustoasa. Feta, branza de capra sunt cele mai bune. Branza nobila se poate topi la microunde si poate sa fie baza pentru dressing. Mai mult, poti adauga carne la gratar, peste, fiert, creveti sau tofu.

Avocado taiat in felii subtiri, maslinele verzi, nucile adaugate in salata ii schimba radical si gustul si aspectul. Toate acestea se potrivesc perfect in salatele cu frunze verzi, dar si in salatele de castraveti sau rosii. Toate acestea sunt bogate in grasimi sanatosecare, sustin sistemul cardiovascular si fac bine inimii.

Poti adauga in salate cereale integrale. Fulgi de ovaz, quinoa, dar si boabe de fasole alba sau naut completeaza si dau consietenta unei salate verzi.

Adauga in salata verde varza rosie taiate fin. Este gustoasa si se combina foarte bine, in plus este si foarte aspectuasa combinatia. Combina rucola, macrisul si spanacul cu salata verde clasica, iar gustul final o sa fie cu totul special.

Adauga in salate o lingurita de pudra de alune sau plante aromatice. Cele mai bune alegeri pentru continul lor si pentru aroma placuta sunt mararul si patrunjelul, iar papilele gustative vor avea surprize placute.

Foloseste in dressingul pentru salata coaja rasa de lamaie, ghimbir proaspat ras sau frunze de menta. O idee foarte buna este sa investesti in cateva uleiuri speciale si sa le folosesti pentru salate. Uleiul de nuca, cel din samburi de struguri sau uleiul de seminte de dovleac sunt ideale. La fel si oteturile aromate, fie cumparate fie preparate din ierburi si otet balsamic de buna calitate.

Foloseste tarhon, cimbru sau seminte de marar. O alternativa este otetul aromat cu usturoi. De fiecare data, salatele vor fi incantatoare in ceea ce priveste gustul si aroma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#salate vara retete, #grasimi sanatoase, #alimentatie sanatoasa, #ghimbir , #salata