10 feluri in care poti sa elimini usor zaharul din alimentatie

Duminica, 04 Aprilie 2010, ora 15:06
11456 citiri
10 feluri in care poti sa elimini usor zaharul din alimentatie

Zaharul este demonizat de mai toate regimurile alimentare care propovaduiesc sanatate si longevitate. Cu toate acestea, placerea de a manca ceva dulce ne face de multe ori sa uitam care sunt efectele acestuia.

Tocmai pentru a ajunge la un echilibru, fara a ne priva de dulciuri, dar si fara a ne afecta sanatatea, publicatia Diet Food Nutrition a gasit zece moduri in care poate fi eliminat sau redus zaharul din alimentatie.

1.Cea mai simpla modalitate de a reduce zaharul este sa te uiti la cafea, ceai si cereale. Aici se strecoara, de cele mai multe ori, mari cantitati de zahar, care pot fi reduse fara regrete.

2. Asigura-te ca nu cazi prada "zaharurilor sanatoase". Nu exista asa ceva - zaharul brun, zaharul nerafinat sau alte varietati care sunt laudate pentru calitatile "sanatoase" nu sunt nici pe departe asa. Corpul tau nu face nicio diferenta intre ele!

3. Fa un efort sa elimini cat mai multi carbohidrati procesati din alimentatia ta. Majoritatea carbohidratilor - painea, pastele, patiseriile, gustarile si prajiturile sunt confectionate din faina si alte ingrediente care se transforma in zahar o data ajunse in organism, aproape la feld e repede ca si glucoza pura.

4. Ai grija la produsele "fara zahar"! Unul din cele mai mari mituri este ca produsele dietetice nu contin zahar. Dimpotriva! Daca unele produse nu contin grasimi, nu inseamna ca nu au zahar - trebuie stiut ca aceste alimente sunt incarcate de zahar pentru a imbunatati gustul altfel fad.

5. Cumpara in functie de culoare! Cu cat cumparaturile tale sunt mai colorate, cu atat mai putin zahar contin - asta inseamna ca ti-ai umplut caruciorul cu mai multe fructe si legume decat cu carbohidrati.

6. Transforma-te intr-un detectiv alimentar. Citeste cu atentie etichetele produselor inainte sa le cumperi. Vei fi uimit cat zahar contin - si ca sa il reduci trebuie sa stii mai intai unde se afla.

7. Ai grija la indulcitorii alimentari. Din nefericire, acestia cresc apetitul pentru carbohidrati si dulciuri, reducand, concomitent, nivelul cromului din organism, un nutrient important pentru metabolizarea zaharului.

8. Invata sa faci calcule. Uita-te la o eticheta si citeste cantitatea de zaharuri continuta. Imparte acest numar la patru si afla astfel cate linguri de zahar vei introduce in organism.

9. Limiteaza consumul de fructe, intrucat acestea contin destul de mult zahar, sub forma de fructiza. Daca vrei sa slabesti nu trebuie sa mananci mai mult de 2-3 fructe zilnic.

10. Elimina sucul de fructe din alimentatia ta. Aceste sucuri sunt zahar pur- nu contin fibre si au foarte putini nutrienti. In schimb, sunt pline de zahar - nu te lasa pacalit de etichetele care spun ca nu ingrasa.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi eliminare zahar, #zahar efecte sanatate , #sanatate