20% dintre barbatii romani au probleme cu erectia

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 09:50
5962 citiri
20% dintre barbatii romani au probleme cu erectia

Peste 20 la suta dintre barbatii din Romania au probleme cu erectia, dar numai unul din zece se duce la medic pentru a se trata.

Media la nivel mondial este de 10 la suta, pana in 2010 estimandu-se ca peste 40 de milioane de barbati din intreaga lume vor suferi de disfunctie erectila, scrie Evenimentul Zilei .

Cauza principala este stilul de viata nesanatos spun medicii specialisti care au tras miercuri un semnal de alarma in acest sens, cu ocazia Saptamanii Urologice Europene.

Specialistii au subliniat ca o astfel de problema nu trebuie minimalizata, deoarece se poate asocia cu alte afectiuni si poate avea consecinte mult mai grave. De exemplu, un barbat cu disfunctie erectila are predispozitie ridicata de a face infarct in cinci ani de la debutul problemei.

"Disfunctia erectila se poate traduce prin imposibilitatea de a obtine si/sau a mentine o erectie suficienta pentru realizarea unui act sexual satisfacator", a explicat doctorul Sebastian Voinea, medic specialist urolog la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, specializat in Olanda in disfunctia erectila.

Din fericire, disfunctia sexuala este doar in mica parte cauzata de probleme psihice. "In aproximativ 80% dintre situatii, exista o cauza fizica a bolii: diabet, hipertensiune, abuz de alcool, tutun", a mai explicat medicul Sebastian Voinea.

Medicii subliniaza ca disfunctia se poate vindeca cu tratament medicamentos precum si prin inlaturarea cauzelor principale, cum ar fi fumatul, obezitatea si dieta dezechilibrata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#disfunctie erectila, #medic, #tratament, #infarct , #sanatate