Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

4 mancaruri de care trebuie sa fugi

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Iunie 2009, ora 22:05
9968 citiri
4 mancaruri de care trebuie sa fugi

Chiar daca tii un regim alimentar sau nu, cateva mancaruri iti fac rau pur si simplu. Nu afecteaza doar starea ta de sanatate, ci si nivelul energiei, iar talia are tendinta sa se tot ingroase.

Daca vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea, sau doar sa ti-o protejezi, publicatia online DietFoodNutrition a intocmit o lista cu patru mancaruri de care trebuie sa fugi cat te tin picioarele:

Sucurile carbogazoase

Studiile arata ca unii indulcitori artificiali din bauturile carbogazoase sporesc riscurile de cancer. Consumul de sucuri carbogazoase poate conduce la diferite boli, precum obezitatea, cariile dentare, diabetul, bolile cardiovasculare si osteoporoza.

Gogosi

Contin doua alimente foarte rafinate, faina alba si zaharul, si sunt prajite la temperaturi mari in ulei, devenind astfel foarte toxice pentru organism. O singura gogoasa contine intre 200 si 300 de calorii si 30%-40% grasimi acide nesanatoase.

Cartofii prajiti

Din cauza uleiurilor nesanatoase pe care le contin, cartofii prajiti au un efect oxidant asupra corpului, accelerand procesul de imbatranire. Amidonul din cartofi contine doar carbohidrati, fara vitaminele si mineralele care se gasesc in general in fructe si legume. O portie de cartofi prajiti produce la fel de multe probleme organismului ca si o tigara.

Chips-urile

Acestea contin o multime de uleiuri nesanatoase si aditivi alimentari. Daca evitati cartofii prajiti, evitati si chips-urile.

Inlocuiti aceste mancaruri nesanatoase cu alternative proaspete, cum ar fi fructele, si veti observa imediat rezultatele.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sfaturi mancare sanatoasa, #regim sanatos alimente , #sanatate