5 motive pentru care femeile ar trebui sa ia vitamina D

Sambata, 15 Noiembrie 2008, ora 09:09
2613 citiri
5 motive pentru care femeile ar trebui sa ia vitamina D

Un recent studiu, realizat de organizatia Women's Health Initiative, arata ca dupa sapte ani de ingurgitare a pastilelor de vitamina D si calciu, nu se poate constata o reducere a riscului de dezvoltare a cancerului de san.

Cu toate acestea, vitamina D merita sa fie luata in continuare de femei, spune Michael Holick, expert in vitamina D de la departamentul de Endocrinologie, Nutritie si Diabet a Centrului Medical al Universitatii Boston. El a enumerat, pentru publicatia USNews, cinci motive pentru care vitamina D este benefica:

1. Multe persoane au o deficienta de vitamina D si calciu. Numarul acestora este mai mare in randul celor de varsta inaintata, obezilor si celor care se expun foarte putin sau deloc la soare.

2. Mai multe studii au relevat beneficiile vitaminei D, printre care marirea densitatii oaselor si o descrestere a numarului de fracturi.

3. Suplimetele de vitamina D au legatura cu reducerea riscului dezvoltarii unui numar de cancere - inclusiv de colon si prostata si mai ales la persoanele care aveau la inceputul testului un nivel scazut de vitamina D.

4. Expertii din domeniu sustin ca actualele reguli privind cantitatea zilnica recomandata de vitamina D (intre 400si 600 de Unitati Internationale) este insuficienta, fiind necesara o cantitate cel putin dubla.

5. Cu exceptia unei cresteri minore a cantitatii de pietre la rinichi, nu exista dovezi ca administrarea de vitamina D si calciu are efecte negative.

Maria Ionescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#vitaminaD, #motive, #sanatate, #Femei , #sanatate