5 plante care te ajuta sa reduci stresul

Joi, 27 August 2009, ora 18:50
16516 citiri
5 plante care te ajuta sa reduci stresul
Foto: arhiva

In zilele noastre este aproape imposibil sa nu dai semne ca esti stresat sau sa suferi de anxietate. Munca, teancurile de facturi si copiii sunt cativa dintre factorii care ne streseaza. Cum putem sa fim cat mai putin stresati, pentru binele nostru si al familiei?

Care 2 iti arata cateva plante ce s-au dovedit a fi eficiente in reducerea stresului si a axietatii.

Radacina de lemn dulce contine un hormon natural asemanator cortizonului care pot ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante si poate ajuta la normalizarea nivelului glicemiei. Aceasta planta iti va oferi energia necesare pentru a face fata mult mai usor stresului.

De asemenea, radacina de lemn dulce stimuleaza lichidul cefalorahidian.

Floarea pasiunii este considerata un sedativ usor si te poate ajuta sa adormi mai usor. Este folosita ca un remediu pentru insomnie, depresie, nervozitate si anxietate. Extracte din aceasta planta se gasesc sub forma de tinctura, capsule si suc.

Kava kava, o planta din Pacificul de Sud, este un relaxant muscular puternic si un analgezic foarte bun. De asemenea, kava kava este folosita in tratarea depresiei si a anxietatii asociata cu menopauza.

Poti opta pentru capsule din aceasta planta, disponibile in majoritatea farmaciilor.

Sunatoarea a fost folosita drept planta medicinala inca de pe vremea lui Hipocrate. Chiar si in timpul Renasterii si in perioada Victoriana a fost folosita pentru tratarea tulburarilor psihice.

Potrivit unui studiu recent, planta s-a dovedit a fi mai eficienta decat Prozacul. Combinata cu radacina de valeriana, sunatoarea este foarte buna pentru tratarea insomniei.

Levantica este foarte utila, fiind folosita pentru starile de iritabilitate, anxietate, intrucat creaza relaxare, oferind un sentiment de calm si un somn bun.

Ceaiul de levantica este bun, insa pentru un efect si mai puternic se recomanda inhalarea uleiului de levantica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#plante remediu stres, #stres anxietate plante, #plante naturale stres , #sanatate