7 sfaturi pentru a fi mai bun si mai sanatos in 2011

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 07:02
4511 citiri
7 sfaturi pentru a fi mai bun si mai sanatos in 2011
Foto: Glamour

La inceputul unui an, cei mai multi dintre noi isi propun sa fie mai buni, sa aiba mai multa grija de ei si de cei din jur, sa atinga mai multe obiective fata de anul precedent.

Daca te numeri printre acestia, Glamour iti ofera cateva sugestii pentru ca 2011 sa fie un an mai bun, macar in ceea ce priveste aspectele care tin strict de tine, adica de ce poti face tu pentru tine si sanatatea ta, in special.

1. Fii mai amabil

Incearca sa fii mai bland si mai amabil cu cei din jur, atat cu apropiatii cat si cu colegii, mai ales daca vrei o promovare. Un studiu realizat in cadrul unei universitati din California a aratat ca participantii mai binevoitori aveau mai multe sanse de a fi mai respectati si de a primi mai multa sustinere, marindu-si astfel sansele de a fi promovati.

2. Renunta la fumatul de dragul anturajului

In cazul in care esti fumator si nu reusesti sa renunti definitiv la acest viciu, incearca macar sa scutesti organismul de acele tigari fumate doar de dragul anturajului. Spre exemplu, daca colegii tai ies la o tigara nu trebuie sa te duci si tu cu ei si sa fumezi doar pentru ca te gandesti ca o tigara nu mai conteaza.

Stella Daskalopoulou, cercetatoare in cadrul unui centru medical din Canada, a descoperit ca o singura tigara sporeste rigidizarea arterelor cu 25% la persoanele care au intre 18 si 30 de ani. Iar acest lucru face ca inima sa depuna mai mult efort pentru a-si indeplini functiile, ducand astfel la cresterea riscului aparitiei unor afectiuni cardiovasculare sau a unui accident vascular cerebral.

Fumatul de dragul anturajului este si mai daunator pentru fumatorii ocazionali deoarece acestia nu sunt obisnuiti cu efectele care sunt stresante pentru organism.

3. Renunta la bronzatul la solar

Oricat de mult ti-ar placea sa ai pielea ciocolatie ar trebui sa renunti la bronzatul la solar pentru totdeauna. Din ce in ce mai multe studii au aratat ca acesta poate fi mortal, expertii in cancer plasand aceste aparate precum si radiatiile solare in topul factorilor de risc pentru cancer.

Una dintre cele mai recente cercetari arata ca riscul de a face cancer de piele creste cu 75% la persoanele care merg la solar inainte de 30 de ani.

4. Nu mai manca seara tarziu

Atunci cand mananci prea tarziu corpul stocheaza cele mai multe dintre caloriile ingerate deoarece nu are nevoie de atat de multa energie in timpul somnului. De aceea, acest obicei poate fi unul mai prost decat poate ti-ai imaginat pana acum, chiar si caloriile din legume fiind depozitate.

Cel mai indicat este sa iei ultima masa din zi cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare.

5. Nu te culca suparat

Ideea conform careia nu este bine sa mergi la culcare suparat s-a transmis din generatie in generatie, iar studii recente au aratat faptul ca exista o legatura intre calitatea somnului partenerilor de viata si relatia lor.

Un somn mai prost, mai agitat, asa cum este de obicei atunci cand te culci fara sa scapi de unele apasari, poate duce la divergente in timpul zilei urmatoare si, implicit, la un somn si mai prost in noaptea de dupa. Cercetatorii recomanda ca, atunci cand unul dintre parteneri a dormit foarte prost, sa fie evitate discutiile in contradictoriu.

6. Foloseste ata dentara mai des

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, bazat pe examinarea a 51 de perechi de gemeni, cei care nu foloseau ata dentara aveau mai multe bacterii in cavitatea orala, acestea crescandu-le riscul de afectiuni gingivale.

7. Mananca mai putine grasimi

Un studiu efectuat pe soareci in cadrul Universitatii Oxford a aratat ca dupa o perioada in care au avut o dieta bogata in grasimi au avut un declin in ceea ce priveste abilitatile cognitive. In plus, li s-a redus capacitatea de a face efort cu aproximativ 50%.

Incearca sa te axezi mai mult pe grasimile sanatoase, cum ar fi acizii grasi omega-3, si sa le eviti pe cele saturate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #sfaturi sanatate, #sanatate 2011, #sfaturi bunatate 2011 , #sanatate
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Roxana Nitescu , vreau sa te cunosc , sa-ti arat inca o "nazbatie" ca sa fi mai buna in 2011 ( nu o scriu aici , ca sa afle astia , dar sper sa ne vedem si sper sa-ti placa )